Fietstrip met m’n pa: Plantpowered de heuvels van Zuid-Limburg over

juli 19, 2017

landschap

Vorige week ging ik met mijn vader voor een wielrenavontuur naar Zuid-Limburg. Vooraf zag ik er een klein beetje tegenop om twee dagen te fietsen in het heuvelachtige landschap, want zulke omstandigheden ben ik hier in de omgeving van Utrecht niet gewend. Uiteraard ging onze trip gepaard met een uitgebreide vegan catering. Hieronder lees je over wat we hebben gegeten en hoe het ons is vergaan!

DAg 1: UPs & downs, maar vooral ups

Rond het middaguur arriveerden we bij ons huisje voor de komende twee dagen (via airbnb). Wat een goed begin. Het huisje was supermooi en het uitzicht geweldig! We hadden bedacht om lus 2 van de Amstel Gold Race route te gaan fietsen (zo’n 110 km), dus no time to waste. ‘s Ochtends had ik de voorbereidingen voor de lunch en het eten voor onderweg al gedaan. Ondertussen heb ik wel geleerd hoe belangrijk het is om genoeg binnen te krijgen tijdens het sporten, dus ik had me goed voorbereid. Op het menu stond (per persoon):

 • 2 clif bars (de redder in nood)
 • 2 plakjes peperkoek
 • 1 banaan
 • 2 afbakbroodjes met zelfgemaakte vegan kipsaté

broodje kipsatéDe “kipsaté” is heel simpel te maken. Neem een paar lepels 100% pindakaas (met stukjes pinda) en voeg plantaardige melk en/of water toe totdat je er goed doorheen kunt roeren. Doe er dan een klein scheutje ketjap of sojasaus en een klein beetje sriracha of sambal bij. De kipstukjes (Vivera) snij je in kleinere stukjes en bak je een paar minuten. Daarna alles door elkaar roeren en eventueel nog wat melk/water toevoegen als het te vast is geworden. De kipsaté heb ik op een broodje gedaan met rucola en komkommer. Het zal je niet verrassen dat één van de twee broodjes al voor vertrek op was, zo lekker!

 

De fietstocht zelf dan, daar ging het uiteindelijkwielrenner toch om 🙂 Zuid-Limburg is zo mooi, ik waande me af en toe in Frankrijk. De tocht bracht ons langs allemaal leuke plaatsjes zoals Vaals, Gulpen en Valkenburg. Onderweg hadden de bedenkers van de route ervoor gezorgd dat zo’n beetje alle “bekende” klimmetjes in de regio afgevinkt moesten worden. So hé, dat was wel even een uitdaging! We waren dan ook best een beetje trots op onszelf dat we deze route overleefd hebben zonder af te hoeven stappen tijdens één van de vele klimmen (ook al scheelde dat soms niet veel…).

Terug bij ons huisje maakte ik een simpele pastasalade van wokkels met groene pesto (biologische van de AH), sla, tomaat, komkommer, olijven en avocado. Daarbij een lekkere broccoli burger (SoFine). Dat ging er wel in! Een biertje erbij vonden we ook wel verdiend 😉

pastasalade

Dag 2: Cooling down

Ik had verwacht dat ik na de inspanning van de vorige dag erg veel moeite zou hebben met opstaan en ook “iets” minder gemofalafelwrapstiveerd zou zijn om aan een nieuwe tocht te beginnen. Dat viel gelukkig reuze mee. Het goede eten (en véél water drinken) heeft denk ik gezorgd voor een snel herstel. We besloten om voor deze dag een (kortere) route uit te stippelen die iets minder intensief zou zijn. Uiteindelijk werd dit een ronde van 45 km, maar wel net zo intensief als de dag ervoor. Een rustig rondje fietsen kun je in deze omgeving wel vergeten, maar goed we waren dan ook hier voor een uitdaging. Het eten voor onderweg was eigenlijk hetzelfde als de dag ervoor, met uitzondering van de broodjes. In plaats hiervan maakte ik falafelwraps.

De wraps smeer je in met (spicy) ketchup, daarna een laagje rucola of andere sla en wat komkommer. Ik had de spicy falafel van de AH en die heb ik gehalveerd, toen gebakken en over de wraps verdeeld. Ook hiervan ging er al eentje naar binnen voor vertrek. ‘s Avonds hadden we een simpele, maar voedzame maaltijd van gebakken krieltjes, een pittige linzenburger (HAK) en salade.

Smaakt naar meer

Alleen al het feit dat ik deze trip met mijn vader heb kunnen maken, maakt het meer dan geslaagd. De heuvels van Zuid-Limburg waren een mooie uitdaging die we goed hebben overleefd. Wat ik extra leuk vind is dat hij tijdens deze dagen ook volledig vegan heeft gegeten, ook al is dat niet de standaard voor hem. Gelukkig heeft hij er vertrouwen in dat ik zorg voor goede maaltijden, want dat is wel extra belangrijk tijdens zo’n inspanning. Al met al een zeer geslaagde trip!

wielrenners

 

 

 

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

2 Comments
  1. Hi Chris,

   Wat een leuk blog is dit geworden. Mooie omgeving, lekker ( vegan ) eten en dat samen met je vader kunnen doen lijkt mij heel bijzonder!

   Groetjes,
   Jolanda

  1. Hoi Jolanda,
   Dankjewel 🙂 Dat ik dit met mijn vader kan doen maakt het inderdaad extra speciaal. Hoop dat we zoiets volgend jaar weer kunnen doen!
   Groetjes Chris

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *