Zomerse aardappelsalade: Perfect voor bij de BBQ

juni 6, 2017

aardappelsalade

De laatste tijd is het zo’n mooi weer dat de BBQ’s weer tevoorschijn worden getoverd. Het is erg fijn dat er tegenwoordig zoveel plantaardige opties zijn die je op de BBQ kunt leggen en het assortiment van plantaardige vleesvervangers wordt alleen maar groter. Je kunt natuurlijk ook je eigen burgers voor op de BBQ maken. Hier schreven we vorige zomer al eens een blog over (click!). Vandaag ons recept voor een lekker bijgerecht: een frisse aardappelsalade. Een makkelijk recept en erg lekker om te serveren bij een BBQ, maar je kunt dit ook prima als bijgerecht bij iets anders eten!

Hoeveelheid: ong. 3 personen
Bereidingstijd: ong. 25 minuten

Ingrediënten
  • 5 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 5 el plantaardige yoghurt (ik gebruikte de Alpro Mild & Creamy ongezoet)
  • 1 el plantaardige mayonaise (ik gebruikte de Remia Mayolijn)
  • 1 tl citroensap
  • 3/4 tl gedroogde dille (verse kan natuurlijk ook)
  • klein handje verse bieslook
  • 1 stronk bleekselderij
  • handje walnoten
  • 5 radijsjes
  • paar schepjes zilveruitjes/cocktailuitjes
  • peper en zout naar smaak
Bereidinswijze
  1. Schil de aardappels, snijdt deze in kleine blokjes en kook totdat ze zacht zijn. Ik heb ze daarna even afgespoeld onder de koude kraan, zodat ze sneller afkoelen. Neem een grote kom en doe de blokjes daarin.
  2. Snijdt één stronk bleekselderij af. Het onderste stukje kun je er het beste afhalen. Daarna wassen en in stukjes snijden. Doe ze vervolgens bij de aardappelblokjes.
  3. Snijdt de radijsjes in dunne plakjes en voeg ook toe.
  4. Neem een lepel (of meerdere lepels) zilveruitjes en doe bij de rest.
  5. Tenslotte neem je de walnoten, breek deze in wat kleinere stukken en voeg toe.
  6. Meng de yoghurt, mayonaise en citroensap in een aparte kom. Voeg de dille, fijngesneden bieslook, peper en zout toe. Goed roeren en proeven of de dressing goed op smaak is. Voeg zo nodig nog iets meer van de genoemde ingrediënten toe.
  7. Roer de dressing door het aardappelmengsel, doe er nog een paar stukjes walnoot en wat fijngesneden bieslook overheen en klaar is je aardappelsalade!

aardappelsalade

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *