Pastasalade met groene asperges en zelfgemaakte vegan pesto

maart 29, 2017

pastasalade met pesto

Het is weer lente! De frisse pastasalades mogen weer op tafel! Ik wilde graag een keer zelf pesto maken, dat leek me niet bijzonder ingewikkeld. Een snelle zoektocht op google leverde een hoop recepten op. Daarom besloot ik om één daarvan te gebruiken, met een kleine toevoeging. Het recept heb ik van goedetengezondleven.nl (click!). De pesto zet je snel en makkelijk op tafel. Hij is een stuk goedkoper dan de pesto die je in de supermarkt koopt en waarschijnlijk ook nog eens een stuk gezonder. Redenen genoeg om zelf eens te maken! Verder lees je hoe je deze zelfgemaakte pesto kunt gebruiken voor een heerlijke pastasalade.

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd pesto: 5-10 minuten
Bereidingstijd pastasalade: ongeveer 30 minuten

PESTOpesto ingrediënten
Ingrediënten
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • verse basilicum (een paar handjes, kan nooit teveel zijn…)
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 el voedingsgist
  • zout en peper naar smaak
pestoBereidingswijze
  1. Rooster de pijnboompitten totdat ze bruin zijn. Gebruik hierbij geen olie.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (of blender) en mix tot je een dikke, gladde massa hebt.
  3. Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog wat zout, peper of voedingsgist toe.
Pastasalade
ingrediënten
  • 100-125 gram pasta per persoon (ik vind fusilli lekker voor een salade)
  • 2 handjes rucola
  • 300 gram groene asperges
  • 250 gram romatomaatjes
  • ong. 10-15 zwarte olijven
  • ong. 6 zongedroogde tomaten (in gekruide olie)
  • 1/2 komkommer
  • peper en zout naar smaak
  • citroen
  • zelfgemaakte pesto
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het houtige uiteinde van de asperges. Hussel de asperges in een ovenschaal door wat olijfolie totdat alles bedekt is en strooi er daarna een klein beetje (zee)zout overheen. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. Je kunt er met een vork in prikken om te testen of ze gaar zijn.
  2. Kook de pasta volgens instructie.
  3. Laat een deel van de romatomaatjes aan het takje zitten. Deze heb ik ongeveer 10 minuten geroosterd in de oven (in dezelfde ovenschaal als de asperges).
  4. De komkommer en de zongedroogde tomaten snijd je in stukjes en de olijven in plakjes. De overgebleven romatomaatjes heb ik in tweeën gesneden. Doe dit samen in een bak en hussel het wat door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Roer met een lepel een deel van de pesto door de pasta, zorg dat alles goed bedekt is.
  6. Neem een groot bord en schep de pasta op. Leg daar een handje rucola bij. Neem de bak met het groentemengsel en voeg hier een grote schep van toe. Haal de asperges en romatomaatjes uit oven en leg deze op het bord. Maak af met een beetje citroensap (naar smaak).

Eet smakelijk!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *