Vegan lasagne verde met bechamelsaus

maart 24, 2017

vegan lasagne

Italiaans eten staat hoog in ons favorieten lijstje. Zo ook lasagne. Onlangs deelden we het recept voor overheerlijke bechamelsaus. Nu weet niet iedereen hoe je lasagne klaarmaakt, dus om het plaatje compleet te maken volgt hier het recept voor vegan lasagne verde.

Bereidingstijd: 20 min
Tijd in de oven: 30 min
Klaar in: 1 uur

vegan lasagne verdeIngrediënten Vegan lasagne
  • 10 lasagnebladen (hoeveelheid verschilt per soort)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 250 gr tomatensaus (passata di pomodoro)
  • 1 portie bechamelsaus
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 500 gr champignons
  • een halve broccoli stronk
  • 175 gr vegan kruimgehakt (tivall of vivera)
  • 70 gr zwarte olijven
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 3 el voedingsgist
  • 2 tl oregano
  • 1 tl basilicum (je kunt ook verse basilicum gebruiken natuurlijk)
  • optioneel: geraspte vegan kaas voor eroverheen.
vegan lasagne verdeBereidingswijze
  1. Maak de bechamelsaus klaar en snijd de groenten in kleine stukjes.
  2. Verwarm de oven voor p 200 °C.
  3. Fruit de ui in een beetje olie. Pers de knoflook en voeg deze toe.
  4. Voeg dan de broccoli, courgette, champignons toe en roer af en toe om. Voeg na een minuut of vijf de paprika, gehakt, olijven en zongedroogde tomaten toe.
  5. Bak de groenten goed en voeg dan de tomatenblokjes en tomatensaus toe. Je kunt nu ook de oregano, basilicum, zout en peper toevoegen.
  6. Verwarm het geheel een paar minuten en zet dan het vuur uit. Voeg de voedingsgist toe en roer het groentemengsel goed door.
  7. In een ovenschaal begin je met een dun laagje van de saus dat je dan bedekt met een laagje lasagnebladen. De hoeveelheid lagen die je kunt bouwen hangt af van de grootte van je ovenschaal. Eindig in ieder geval met een laag rode saus. Hier verspreid je dan de bechamelsaus overheen. Je kunt nu wat geraspte vegan kaas toevoegen als je wilt.
  8. Bak de lasagne in de oven voor 30 minuten. Laat de lasagne even vijf minuten staan voordat je hem opschept. Zo heb je meer kans dat hij mooi in model blijft 😉

Voor lasagne geldt dat eigenlijk alle groenten er lekker in smaken. Dus mocht je nou een groente niet in huis hebben, voel je dan vooral vrij om iets anders te gebruiken. Negen van de tien keer is het een succes! Het is lekker om er een salade bij te eten. Geen tijd voor? Een handje rucola met een gesneden tomaat maakt al snel een lekker hapje voor erbij. vegan lasagne verde

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *