Vegan bechamelsaus voor over de lasagne

maart 22, 2017

vegan bechamelsaus

Dat lekkere witte sausje bovenop de lasagne! Daar had ik echt zin in laatst. Vegan bechamelsaus, het maakt de lasagne net wat meer af. Je kunt er daarna natuurlijk nog kaas overheen doen maar dat sausje zelf is al voldoende om je lasagne naar een hoger niveau te tillen. Ik heb wat recepten gezocht en aangepast naar mijn eigen smaak. Uiteindelijk is dit wat ik ervan heb gemaakt. Lees verder om te kijken hoe ook jij zo’n lekker smeuïg laagje op je lasagne tovert!

Bereidingstijd: 15 min

vegan lasagneIngrediënten Vegan bechammelsaus
  • 250 ml plantaardige melk
  • 150 ml water
  • 40 gr bloem
  • 40 gr plantaardige boter (bijvoorbeeld van Alpro of Alsan)
  • 5 el voedingsgist
  • 1 tl bouillon
  • peper
  • zout

vegan bechamelsaus

Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten behalve de bloem en de voedingsgist in een pannetje en verwarm het. De boter kan er koud in, deze smelt vanzelf.
  2. Wanneer het opgewarmd is voeg je beetje bij beetje de bloem toe terwijl je constant roert. Je kunt dit met een garde doen, maar het werkt ook prima met een vork.
  3. Blijf roeren en zet het vuur zacht wanneer het begint te koken.
  4. Laat het papje gedurende ongeveer tien minuten op het lage vuur staan en let erop dat je het regelmatig doorroert om aanbakken te voorkomen.
  5. Zet het vuur uit en roer de voedingsgist er goed doorheen. De vegan bechamelsaus is nu klaar.

vegan bechamelsaus

Let erop dat wanneer je de saus niet direct verwerkt er een velletje op de saus ontstaat. Dit voorkom je door het af en toe door te roeren terwijl het afkoelt. Mocht je niet weten hoe je makkelijk en snel een schaal lasagne op tafel zet, hou dan de website in de gaten want een recept voor vegan lasagne staat op de planning!

 

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *