VeggieWorld: een volledig vegan beurs in Utrecht

maart 13, 2017

veggieworld zaanse bakkertje

Afgelopen weekend hadden we niet heel veel tijd, toch konden we het niet laten even een snel bezoekje aan VeggieWorld te brengen. Lees mee over de schatten die wij vonden op deze beurs!

VeggieWorld

Deze Europese beurs kun je eens per jaar bezoeken in de Jaarbeurs Utrecht. Het wordt in Nederland georganiseerd in samenwerking met Viva Las Vegas. Alles is er 100% veganistisch en je vindt er van alles. Van startende ondernemers tot producten die we inmiddels al een tijd in de gewone supermarkt hebben liggen, zoals bijvoorbeeld De Vegetarische Slager. Er staan winkels met leuke artikelen én bakkerijen / patisserieën met heerlijke broodjes en gebak. Van heel gezond tot gewoon ongezond, maar sowieso lekker. Het draait zeker niet alleen om voeding, zo vind je er ook verzorgingsproducten zoals die van Lekker in een potje (waar Yvonne en ik die leuke workshop van volgden) en (duurzame) kleding.

veggieworld vegan lekkernijen

De beurs bevindt zich in het hallencomplex van de jaarbeurs. Het is een ruime hal. Helaas gebruiken ze niet de hele hal waardoor de kraampjes wat te dicht tegenover elkaar staan en de paden snel erg vol lopen. Ik begrijp niet helemaal waarom ze dit zo opstellen. Vorig jaar waren er op het drukste moment van de dag, wat we eerlijk gezegd niet heel prettig vonden. Daarom waren we benieuwd hoe het zou zijn als we er eerder op de dag zouden zijn.

nagellak van BWCBij de kassa konden we zo doorlopen, dat was fijn. Eenmaal binnen (10.30 uur) was het al gezellig druk en kon je gelukkig prima rondlopen. We hebben eerst een rondje gedaan om de boel te scannen, daarna zijn we gaan halen wat we mee wilden nemen. Tegen de tijd dat we weggingen (12.00 uur) begonnen de paden alweer erg vol te lopen, dus ik vrees dat het later op de dag weer erg vol was. Gedurende de dag zijn er verschillende sprekers waar je naar kunt luisteren en zijn er kookworkshops. Helaas konden wij daar dit jaar niet bij zijn.

Food

vegan döner kebab van Seitan ChefsDe afdeling eten was denk ik het grootst bij onze aankopen. Chris en ik ontbeten met een döner kebab van Seitan Chefs. Daarna deelden we een pizzabroodje en een pesto croissant van Het Zaanse Bakkertje, zo lekker! Yvonne nam daar een saucijzenbroodje, bospaddenstoelenbroodje en een gevulde koek to go, deze bleken ook een succes. Ik had nog zin in iets zoets, dus bij Heavenly Cupcakes kochten we nog twee donuts en een salted caramel cupcake om later op te eten. Bij Charly’s all is fair kochten we vegan kaas, de “Rockvoort” en de “Mozzanada”. Van Vegafit namen we flink wat vleesvervangers mee, voor twee euro per pakje is dat altijd een goede deal op de beurzen (eerder ook bij Vegfest). Bij Vegalife sloegen we nog chocoladerepen van Vego in. Dat is wat mij betreft by far de lekkerste vegan chocolade die ik ooit geproefd heb en overal waar ik hem vind neem ik dan ook een reep of meer mee.

vegan schoenen van NaeNon-food

Yvonne vond een mooie tint roze nagellak van BWC bij Vegalife. Ik zocht nog een nieuw paar schoenen en was blij verrast toen ik de schoenen van het merk Nae zag bij de stand van EN&. Deze zijn gemaakt van Piñatex, een namaak leer gemaakt van ananas bladeren! Het model lijkt op het basic instapmodel van Vans, een model wat ik erg leuk vind. Ik heb er nog niet heel lang op gelopen maar bij het passen zaten ze prima. Ik vind het materiaal echt heel apart en mooi!

Al met al was het een zeer geslaagd bliksembezoek aan deze fijne beurs!

Meer van dit?

Heb je VeggieWorld gemist en wil je niet een heel jaar hoeven te wachten? VegFest is een ander leuk festival. Dit is op 28 en 29 oktober, ook in de jaarbeurs.

veggieworld

More about Felice

Felice is oorspronkelijk vegan geworden uit compassie voor de dieren. Ondertussen zijn hier veel meer redenen bijgekomen zoals het milieu en de gezondheid. Ze heeft interesse in kunst, diy, natuurlijke verzorgingsproducten, diervriendelijke cosmetica en slow-fashion.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *