Vegan sushi inspiratie!

maart 8, 2017

handrol

Bij sushi denken de meeste mensen meteen aan vis, maar ik niet. De eerste keer dat ik sushi at was ik al een hele tijd vegetariër, dus sushi met vis heb ik nooit gehad. Zelf associeer ik sushi vooral met de typische nori en wasabi smaak (en met veel te veel eten…). Sinds ik veganist ben, ben ik niet meer naar een sushirestaurant geweest. De mogelijkheden zijn daar wat mij betreft iets te beperkt (als ze er al zijn). Maar niet getreurd! Sushi maken is namelijk helemaal niet zo moeilijk, en als je het zelf maakt heb je wél heel wat te kiezen! Om je een idee te geven van wat je allemaal in een sushirol kunt doen, presenteer ik vandaag een lijstje met mijn favoriete sushi ingrediënten. “All you can eat” is er niks bij!

Wat gaat er allemaal in een rol?

Meestal kiezen we per sushirol 4 à 5 ingrediënten. Dit is denk ik bovengemiddeld veel, maar volgens ons levert dit de lekkerste combinaties op. Mijn favoriete ingrediënten zijn de onderstaande, de smaken ervan passen erg goed bij elkaar. Ik denk dat ik ondertussen alle combinaties wel een keer gehad heb 🙂

 • Gemarineerde tempeh uit de ovensushi
 • Gemarineerde tofu uit de oven
 • Plantaardige kipstukjes van Vivera
 • Wasabi mayonaise (wasabi gemengd met remia mayolijn)
 • Zoete aardappel uit de oven
 • Avocado
 • Komkommer
 • (Punt)paprika
 • Gebakken champignons
 • Groene asperges
 • Tuinkers
 • Geroosterde sesamzaadjes
sushiVoor erbij
 • Sojaboontjes (gekookt). Een klein beetje zout eroverheen en je bent klaar.
  • Gebakken noedels. Deze zet je ook heel makkelijk en snel op tafel. Je verwarmt een beetje sesamolie, sojasaus en sambal in een pan en bakt daarin een portie kant-en-klare noedels. Het is lekker om een fijngesneden bosui mee te bakken.
 • Gebakken kastanjechampignons. Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de noedels. In plaats van sambal gebruik ik hierbij meestal wat ahornsiroop.
en dan is het Feest

Het maken van sushi kost best wel wat tijd. Daarom is het extra leuk als het eindresultaat er superlekker uitziet en je gasten zitten te genieten van jouw favoriete sushi combinaties. Meestal maken we extra veel met het idee van “als het niet op gaat dan hebben we morgen ook nog wat lekkers”. Zo kan het dus zomaar zijn dat je twee dagen sushi aan het eten bent, maar het komt ook voor dat alles meteen op gaat…

Wat zijn jouw favoriete sushi combinaties? Laat het ons weten in de comments!

 

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *