Een verkouden vegan op zoek naar drop

februari 28, 2017

drop

Rond deze tijd hoor je overal om je heen gesnotter, gehoest en genies. Ikzelf moet er nu ook aan geloven en Felice ging mij enkele dagen geleden al voor. Er zijn natuurlijk véél ergere dingen in de wereld, maar toch blijft het vervelend om verkouden te zijn. Er zijn genoeg gezonde middelen die je leed (al dan niet) kunnen verzachten, maar ik krijg op zo’n momenten zin in drop. Nu wil je als vegan niet iedere willekeurige zak drop uit de supermarkt kopen, want in de meeste drop zit helaas gelatine en/of bijenwas. Daarom vandaag een lijstje met drop die jouw lijden draaglijker maakt, maar waarbij geen dierenleed aan te pas is gekomen. Omdat ik de laatste tijd wat meer probeer te letten op het vermijden van producten waar palmolie in zit, heb ik deze bewust niet meegenomen in mijn keuze.

Katja Dropharingendropharingen
€ 1,88 bij AH
Deze drop is ook favoriet als ik niet verkouden ben. Ik hou van zoute drop. Ook al is deze drop nog niet zo zout als dat ik graag zou willen, is het wel één van de betere die er te koop is.

 

 

zoute bommenHaribo Zoute Bommen
€ 1,00 bij AH
Ik weet eerlijk gezegd niet waarom ze dit zoute drop noemen, veel zoeter krijg je drop namelijk niet. Op zich wel lekker, maar bij “zoute bommen” verwacht je toch een andere smaak.

 

 

AH Dierendrop – zacht en zoetdierendrop
€ 1,19 bij AH
De enige dieren die in mijn buik belanden. Zacht en zoet staat erop en dat dekt de lading ook wel.

 

 

drop jojoAH Biologische Drop Jojo’s
€ 1,79 bij AH
Deze jojo’s hebben een nostalgische waarde. Maar waar je vroeger netjes de hele jojo probeerde af te rollen, gaat hij nu gewoon in één keer naar binnen.

 

 

 

Nog te proberen:

Haribo Vrolijke Drop Salmiak
€ 1,41 bij AH
Ik heb hier naar gezocht, maar helaas nog niet gevonden in de supermarkt. Salmiak vind ik meestal een goede smaak, dus ik ben benieuwd. To be continued…

Het zou een hele hoop tijd kosten om voor iedere dropverpakking de ingrediëntenlijst te gaan uitpluizen. Gelukkig heeft gewoonvegan.nl dit werk al voor een groot deel uit handen genomen. Doe daar dus vooral je voordeel mee!

Wat is jouw favoriete vegan drop? Laat het ons weten in de comments!

 

More about Chris

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *