Zo maak je zelf de lekkerste hummus

februari 15, 2017

hummus

Hummus is de laatste jaren steeds populairder geworden. Je vindt het in bijna iedere supermarkt en bij feestjes staat het ook geregeld op tafel. Niet gek natuurlijk. Hummus is superlekker en geliefd bij zowel veganisten als niet-veganisten. Het is ook erg makkelijk om zelf te maken. Omdat ik het leuk vind om te experimenteren met kruiden, heb ik recepten voor twee hummusvarianten gemaakt: hummus met een mediterraans tintje en kruidige hummus met kerrie.

Bereidingstijd: ong. 5-10 minuten (per hummus).

Ingrediënten basisrecept (per hummus)
  • 1 blik kikkererwten 400 gram (uitgelekt 240 gram)
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tahini
  • 1 el voedingsgist
  • peper en zout maar smaak
  • beetje olijfolie en water indien nodig
hummusKruiden voor de mediterrane variant
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • handje verse basilicum
Kruiden voor de kerrie variant hummus
  • 1 tl kerrie
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl gerookte paprikapoeder
  • handje verse koriander
Bereidingswijze
  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Als je het sap opvangt kun je hier nog toetjes mee maken, zoals bijvoorbeeld deze lekkere merengues!
  2. Doe alle ingrediënten (inclusief kruiden) in een keukenmachine en mix totdat je een glad geheel hebt.
  3. Is het te droog? Doe er dan een klein beetje olijfolie en/of water bij en mix opnieuw. Je kunt in plaats van water ook een beetje kikkererwtensap gebruiken als je dit hebt opgevangen.

Als garnering voor de hummus met kerrie heb ik een beetje milde paprikapoeder (dus niet de gerookte) en wat kurkuma gebruikt. Voor de mediterrane variant is dat gedroogde oregano en milde paprikapoeder.

Eet smakelijk!

Heb jij een favoriete hummus? Laat het ons weten!

 

hummus

 

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *