Valentijnsrecept: Vegan merengue met aardbeien slagroom (vegan pavlova)

februari 12, 2017

vegan merengue aardbeienslagroom pavlova

“Liefde gaat door de maag” zeggen ze. Heb je zin om je lover of een goede vriend/vriendin op valentijnsdag eens te verwennen met een heerlijk zoet gebakje? Speciaal voor de echte zoetekauwers onder ons vind je hier het recept voor vegan pavlova.
Het recept voor vegan merengue vind je hier. Het aantal merengues wat je daarmee maakt is meer dan je nodig hebt voor dit recept, je zou het recept dus kunnen halveren. Ik zou de merengues echter gewoon allemaal maken en ze bewaren in de koelkast 😉

Hoeveelheid: 4 pavlova gebakjes
Klaar in: 30 minuten (de bereiding van de merengues niet meegerekend)

vegan merengue aardbeienslagroom pavlovaIngrediënten

 • 1 pakje kokosmelk (gekoeld en niet geschud!)*
 • 180 gr aardbeien (plus extra voor versiering)
 • 3 el suiker
 • 1 theelepel vanillepoeder
 •  1 tl citroensap

Bereidingswijze

 1. Doe de aardbeien met de citroensap in een blender en mix deze goed zodat ook de pitjes goed klein gemaakt zijn.
 2. Doe het aardbeiensap in een pannetje en kook het op een middelhoog vuur totdat veel van het vocht verdampt is en het een dikker sausje wordt. Ongeveer 5 minuten. Let erop dat je hierbij goed roert om aanbakken te voorkomen. Voeg één eetlepel suiker toe en roer het nog even goed door tot de suiker is opgelost. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel compleet afkoelen. Wil je dat dit snel gaat? Spreid het dan uit over een bord en zet dat in de koelkast.vegan merengue aardbeienslagroom pavlova
 3. Haal voorzichtig de kokoscrème uit de verpakking en laat hierbij het vocht achterwege (dat kun je gebruiken in een smoothie!).
 4. Doe de kokoscrème, vanille en overige suiker in een bak en mix het goed door elkaar met een mixer.
 5. Voeg de afgekoelde aardbeiensaus toe en klopt tot alles goed gemengd en glad is,
 6. Zet een stevige plastic zak in een hoog, breed, glas (of iets anders) en vouw de bovenkanten naar buiten zodat hij goed open blijft staan en doe daar het mengsel in. Knip de punt van de zak af zodat je een spuitzak krijgt.
 7. Spuit de aardbeienslagroom in een toef op de merengue.
 8. Versier met zoveel aardbeien als je wilt!

vegan merengue aardbeienslagroom pavlova*Tijdens het kopen van geschikte kokosmelk moet je even goed opletten dat je geen blik of pakje koopt waar E412 in zit. Deze emulgator zorgt er namelijk voor dat de room en het water gemengd blijven en je wilt juist dat het zich scheidt, zodat je de room er makkelijk uit kan scoopen. Ik gebruik voor dit soort dingen graag de kokosmelk van Go-Tan, die scheidt als een malle 😉

Het fijne van dit gebak is dat je het al een aantal dagen van te voren te bereiden is. Zorg wel dat je de aardbeienslagroom en de marengue apart bewaart in de koelkast. Doe het samenvoegen net voordat je ze aan je geliefde voorschotelt om te voorkomen dat de merengue zacht wordt.

Geniet van dit heerlijke gebakje met een romantisch tintje!

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *