Margot maakt ‘t: vegan diner (en catering)

februari 3, 2017

vegan diner margot maakt 't

Wat mensen ervan vinden dat je veganist bent maakt natuurlijk helemaal niks uit. Toch vind ik het altijd leuk als mensen aan me denken wanneer ze iets horen of lezen over veganisme. Zo krijg ik soms een berichtje van een krantenartikel of een filmpje doorgestuurd. Het leukst is het wanneer zoiets uit onverwachte hoek komt. Zo kwam ik op een dag op de basisschool waar ik werk en kreeg ik van de directeur een flyer, omdat hij bij het horen hierover aan mij moest denken. Leuk toch?! Het was een flyer van Margot maakt ‘t. Zij verzorgde een diner om mensen kennis te laten maken met haar cateringbedrijf. Omdat ik (maar ook Chris en Yvonne) het leuk vind als er bij ons in de buurt iets georganiseerd wordt rond veganisme, hebben we snel gemaild om een plekje te bemachtigen deze avond.

Margot Maakt ‘t

Sinds 2013 maakt en verkoopt Margot koeken, cake en taarten van biologische ingrediënten en vrij van zuivel, geraffineerde suikers en tarwe. Daarnaast maakt ze notenvrije en/of rauwe koeken en bonbons. Deze laatste heb ik o.a. zien liggen bij BlendUT in Terwijde (Utrecht). Je kunt bij Margot ook terecht voor biologische vegan catering voor groepen tot 50 personen.

De kersentuin

Een buurt die ik voorheen niet kende werd deze avond vaak genoemd, we bevonden ons namelijk in De Kersentuin. Een wijk geheel opgericht door initiatief van de bewoners. Duurzaamheid, sociaal en de natuur staan centraal in deze wijk. Heel tof om te zien!

vegan catering margot maakt 't

Het diner

Het diner vond plaats in het projecthuis van de Kersentuin. Toen wij aankwamen zaten er al flink wat mensen. Gelukkig was er nog een tafel waar we met z’n drieën, Chris, Yvonne en ik bij twee jongens aan konden schuiven. Dit waren samen met ons ook zo’n beetje de jongste gasten en dus besloten we dat we aan
“de kindertafel” zaten 😉 Iedereen was binnen en we begonnen met een voorstelrondje gevolgd door twee soorten soep. Beiden erg lekker. We hebben vervolgens heerlijk gegeten van een diner in buffetvorm. Een paar dingen die we voor een tweede keer zijn gaan opscheppen (lees: die we extra lekker vonden) waren tempeh balletjes in teriyaki, rode kool salade en koolbladeren gevuld met oesterzwammen en vegan kaas in een superlekkere saus. Ook de toetjes waren in de vorm van een buffet. Te drinken waren er sapjes en erg lekkere wijn. Tegen het einde van de avond hadden we alle drie een klein beetje teveel gegeten! Een van onze tafelgenoten had een andere afspraak. De ander is nog gezellig meegegaan naar Maximus, een lokale bierbrouwerij met café.

vegan cateraar margot maakt 't

Nieuwe plekken ontdekken

vegan diner margot maakt 'tNaderhand hadden Chris en ik het er nog over dat het grappig is dat je door zoiets als veganisme ineens op plekken komt waar je normaal niet snel komt. Toen we nog vegetarisch aten, en ik denk dat dit voor veel mensen geldt, waren we niet bezig met dit soort etentjes die in de nabije wijken georganiseerd werden. Het is leuk om te zien dat je zo nieuwe plekken en mensen leert kennen. Het gaat er hierbij natuurlijk niet om dat mensen dan ook vegan zijn, sterker nog op deze avond waren we nog in de minderheid! Je merkt wel dat de mensen die op dit soort etentjes afkomen meer open staan voor het veganisme en dat zorgt voor mooie, interessante gesprekken. Niet alleen op gebied van veganisme maar ook over natuur, milieu en duurzaamheid.

Mocht je in je buurt ook op zoek zijn naar leuke dingen die georganiseerd worden rond veganisme kan ik je sterk aanraden een Facebook groep op te zoeken voor je stad of de eerste grote stad in je omgeving. Er zijn er inmiddels steeds meer!

Ben je binnenkort van plan zelf een evenement te organiseren waarbij je mensen wilt voorzien van iets lekkers? Dan kan ik je aanraden om Margot maakt ‘t eens te mailen, ze maakt heerlijke dingen!

More about Felice

Felice is oorspronkelijk vegan geworden uit compassie voor de dieren. Ondertussen zijn hier veel meer redenen bijgekomen zoals het milieu en de gezondheid. Ze heeft interesse in kunst, diy, natuurlijke verzorgingsproducten, diervriendelijke cosmetica en slow-fashion.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *