Vegan puddingbroodjes om je lippen bij af te likken!

januari 27, 2017

vegan puddingbroodjes

Een superfan van puddingbroodjes ben ik eigenlijk nooit geweest. Pudding… ja. Broodjes (met hagelslag o.i.d.)… ook. De twee gecombineerd viel me alleen eigenlijk altijd tegen. Toch had ik ook toen ik nog zuivel at af en toe zo’n craving. Ik had niet meer aan puddingbroodjes gedacht tot dat een mede vegan op Instagram op haar account aan mensen vroeg of zij een recept wisten voor vegan puddingbroodjes. Ik moest terugdenken aan afgelopen kerst. Mijn moeder maakte toen van die kleine taartjes met dikke pudding en fruit daarop. Die pudding leek me prima in zo’n broodje passen. Omdat ik toen zo nieuwsgierig was of dit zou werken ben ik zelf aan de slag gegaan. Hieronder lees je hoe ook jij vegan puddingbroodjes kunt maken.

Hoeveelheid: 4 vegan puddingbroodjes
Bereidingstijd: 20 minuten

vegan puddingINGREDIËNTEN
 • 4 witte bolletjes (Let op: Veel witte bolletjes zijn niet vegan! Witte broodpuntjes van de Vomar zijn vegan)
 • 1 pakje kokosmelk (gekoeld)*
 • 360 gr Alpro Dessert Vanille
 • 1/2 cup poedersuiker
 • 1/2 tl vanillepoeder
 • 3 el johannesbroodpitmeel
 • snufje zout
Bereidingswijze
 1. Open de kokosmelk voorzichtig zodat je de room niet mengt met het water. Scoop het harde gedeelte van de kokosmelk uit het pakje en mix dit in een keukenmixer (of met de hand). Zo komt het een beetje los.
 2. Voeg de Alpro pudding, vanille, poedersuiker en zout toe en mix tot het een gladde massa is. Proef het mengsel en voeg naar smaak nog wat vanille of poedersuiker toe.
 3. Doe nu schepje voor schepje het johannesbroodpitmeel toe en mix dit goed. Geef het even de tijd tussendoor om op te stijven. Ik had drie ruime eetlepels nodig voor ik de gewilde stijfheid had.
 4. Doe de pudding in een plastic zak en knip er een hoekje af om een spuitzak te maken.
 5. Snijd de broodjes open en squeeze de pudding ertussen.
 6. Strooi bovenop een laagje poedersuiker om het helemaal af te maken!vegan puddingbroodjes

*Tijdens het kopen van geschikte kokosmelk moet je even goed opletten dat je geen blik of pakje koopt waar E412 in zit. Deze emulgator zorgt er namelijk voor dat de room en het water gemengd blijven en je wilt juist dat het zich scheidt, zodat je de room er makkelijk uit kan scoopen. Ik gebruik voor dit soort dingen graag de kokosmelk van Go-Tan, die scheidt als een malle 😉

Zo zie je maar, overal kun je wel een vegan variant van maken! De meeste recepten die ik tegenkom voor vegan puddingbroodjes zijn gemaakt met een basis van custardpoeder. Ikzelf heb ze nooit zo geproefd dus ik weet niet welke “echter” smaken helaas. Omdat ik niet de grootste fan ben van deze broodjes heb ik Chris even grondig laten proeven en hij was enthousiast over de smaak. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt!

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *