Falafel bowl met yoghurt-tahini dressing

januari 25, 2017

falafel bowl

Falafel staat bij ons regelmatig op het menu. Meestal geserveerd in een wrap met knoflooksaus en over het algemeen wordt de falafel gekocht in de supermarkt. Op zich niet zoveel mis mee, maar soms wil je eens wat anders proberen. Deze keer maakte ik een yoghurt-tahini dressing, wat een prima afwisseling is voor de ook erg lekkere knoflooksaus (click!). De falafel is homemade en het recept daarvoor heb ik eerder al een keer geplaatst (click!). Wat gaat er in de bowl en hoe maak je de dressing? Je leest het hier.

Falafel bowlfalafel

Als je de falafel zelf maakt zou ik daarmee beginnen, omdat ze nog een tijdje in de oven moeten. Als de falafels gebakken worden, ga je aan de slag met overige ingrediënten. Je kunt uiteraard gebruiken waar je zelf zin in hebt (of wat er nog in de koelkast ligt), maar dit is waar ik voor koos: quinoa, avocado, paprika, komkommer, olijven en tomaat. Eigenlijk zijn het dezelfde ingrediënten als die ik in een wrap zou doen. Alleen gebruik ik nu meer groente, want een wrap heeft zo z’n beperkingen qua volume.

Yoghurt-tahini dressing

De hoeveelheid dressing die ik gemaakt heb is genoeg voor 3 à 4 personen. Hiervoor heb je nodig:

  • 250 ml plantaardige yoghurtfalafel bowl
  • 2,5 el tahini pasta
  • 1 el plantaardige mayonaise
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Peper en zout

Optioneel: snufje korianderpoeder en komijnpoeder en een beetje water om het dunner te maken.

Je roert alle ingrediënten goed door elkaar en klaar is je dressing! Easy chickpeasy, lemon squeezy 🙂
Mensen die van spicy houden kunnen het afmaken met wat sriracha.

Eet smakelijk!

 

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *