Workshop bij Lekker in een potje

januari 6, 2017

workshop lekker in een potje

Op verschillende markten / festivals hebben Yvonne en ik de kraam van Lekker in een potje al gespot. Potjes vol met allemaal lekkere dingen om je huid eens flink mee te verwennen. Lekker in een potje is een naam die was blijven hangen en toen we op Facebook de aankondiging voor een nieuwjaarsworkshop voorbij zagen komen vonden we het tijd voor een kennismaking met dit bedrijf en haar producten. We hebben ons aangemeld en afgelopen woensdag was het zover. We gingen zelf lekkers in potjes maken!

Lekker in een potje

Dewi is de oprichter van Lekker in een potje. Op het moment dat zij veganist werd merkte ze dat de opties voor diervriendelijke deodorant beperkt waren. Dit motiveerde haar om zelf aan de slag te gaan. Ze mixte een eigen deodorant bij elkaar. Lekker in een potje is ontstaan doordat Dewi merkte dat er meerdere mensen geïnteresseerd waren in producten vrij van dierlijke ingrediënten. Inmiddels biedt ze een volledige beautylijn aan. Naast deodorant maakt ze onder andere scrubs, lipbalms, body butters en haarmaskers. Naast diervriendelijk zijn de ingrediënten ook natuurlijk. Je zou, mocht je die interesse hebben, de producten kunnen eten. Of het lekker is, dat is een ander verhaal 😉 Maar het feit dat je het zou kunnen eten geeft aan dat je niet bang hoeft te zijn voor de stoffen waarmee je je huid verwent!

workshop lekker in een potje

Workshop

Na kennis gemaakt te hebben met elkaar (we waren met z’n vijven) vertelde Dewi over hoe haar bedrijf tot stand is gekomen. Hierop volgde de uitleg van wat er ons die avond te wachten stond: we gingen onze eigen lipbalm en massagekaars maken. Eerst was de lipbalm aan de beurt. We kregen het recept te horen en we mochten zelf aan de slag met het afmeten en samenvoegen van de ingrediënten. We besloten met het hele clubje een batch te mengen. Nadat alle ingrediënten waren gemengd, hebben we het verdeeld over de lipbalm potjes die waren klaargezet. In je eigen potje kun je dan nog de geur toevoegen die je lekker vindt. Of een kleur, want je kunt een stukje van je lippenstift toevoegen om een tintje aan je balm te geven. Helaas begon mijn lipbalm al te stollen toen ik tóch besloot er een kleurtje bij te doen en dus was de boel niet goed gemengd. De dag erna heb ik het potje in een schaaltje met kokend water gezet, toen de boel weer gesmolten was heb ik het alsnog goed gemixt. Nu is hij supermooi!

De massagekaars maken ging op dezelfde manier maar met een ander recept natuurlijk. Yvonne en ik hebben beiden de geur Chai toegevoegd, maar er waren er nog veel meer om uit te kiezen. De kaars heeft een lage smelttemperatuur en daarom kun je het gesmolten kaarsvet gebruiken om mee te masseren. Heel lekker!

workshop lekker in een potje

Na het maken van de goedjes was het tijd om de boel goed te laten stollen. Ondertussen mochten we met onze voeten in een lekker voetenbad en kregen we een heerlijk stuk vegan carrot cake! Koffie en thee werd de hele avond door geschonken.

producten

Tot slot mochten we allemaal een product (of twee mini’s) uit de geweldig gevulde productkast kiezen. Yvonne koos voor een full size pot met rozemarijn haarmasker. Ik heb daar een mini van meegenomen en de andere mini die ik gekozen heb is die van deodorant, omdat ik daar al een tijdje nieuwsgierig naar ben.

workshop lekker in een potje

Aanrader

We hebben een hele leuke avond gehad. Het was gezellig en leerzaam! De sfeer was ontspannen (we waren ook met een leuk clubje) en we zijn goed verwend. Heb je interesse in natuurlijke, cruelty free verzorgingsproducten en zou je wel eens willen leren hoe je deze zelf thuis kunt maken (je mag de recepten opschrijven en meenemen)? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Het is ook leuk om cadeau te geven, bijvoorbeeld om samen met een vriendin te gaan doen. Dan heb je zelf ook meteen een excuus om deze gezellige avond te beleven. De workshop die wij deden heet “Lekkerder”. Op de site van Lekker in een potje vind je de workshops die ze aanbiedt met de huidige prijzen.

More about Felice

Felice is oorspronkelijk vegan geworden uit compassie voor de dieren. Ondertussen zijn hier veel meer redenen bijgekomen zoals het milieu en de gezondheid. Ze heeft interesse in kunst, diy, natuurlijke verzorgingsproducten, diervriendelijke cosmetica en slow-fashion.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *