Matt & Nat: vegan en duurzame schoenen en tassen

december 30, 2016

Matt & Nat Sheenan vegan tas

Kleding, schoenen en accessoires vinden hoeft niet echt moeilijk te zijn als vegan. Er bestaan genoeg andere materialen dan leer, wol en zijde om mooie dingen van te maken. De laatste tijd ben ik naast vegan kleding ook op zoek naar items die meer duurzaam zijn. Het begrip ‘slow fashion’ ben je misschien wel eens tegen gekomen. Producten die gemaakt worden met het milieu en de arbeidsomstandigheden in het achterhoofd.

Omdat mijn tas al ongeveer een half jaar aan vervanging toe was ben ik al een tijd rond aan het kijken naar een waardige opvolger. De tassen die ik voorheen had waren van de Hema of de H&M en lieten na een half jaar gebruikssporen zien. Zoals gaatjes of scheuren op de plek waar de hangels zitten, naadjes die loskomen of een sluitmechanisme dat minder goed werkt.

Op YouTube hoorde ik voor het eerst over Matt & Nat. Na hun website bekeken te hebben was ik vooral op de Sheenan tas verliefd. Maar ai… die prijs. Voorheen varieerde de prijzen die ik voor een tas betaal tussen de 20 en de 30 euro. Dit is wel even andere koek! Dus ik zocht verder. Toch bleef deze tas in mijn hoofd zitten en ik las en hoorde steeds meer over het bedrijf. Uiteindelijk ben ik er toch voor gegaan. Gister arriveerde mijn eigen Matt & Nat tas. En wat is hij mooi! De vorm is apart en hij gaat open op de manier waarop ouderwetse doctorstassen dit doen. Hierdoor kun je in één oogopslag zien wat er in je tas zit en grijpen naar wat je nodig hebt. Je kunt zien dat deze tas met zorg gemaakt is. Het imitatieleer lijkt echt sprekend, de tas voelt goed stevig en de afwerking is perfect.

matt and nat logoOver Matt & Nat

Matt & Nat is een Canadees bedrijf, de naam staat voor Material & Nature. De slogan die ze gebruiken luidt ‘Live beautifully’. Daarmee bedoelen ze niet alleen dat je jezelf op je mooist mag voelen maar vooral dat we voor de natuur moeten zorgen zoals zij dat ook voor ons doet. Ze halen hun inspiratie voor vorm en kleur dan ook uit de natuur. Het is een compleet veganistisch bedrijf om de simpele reden dat ze de dieren geen kwaad willen doen en ze geven om onze planeet. Ze geven aan constant te kijken naar manieren waarop het nog beter kan. Op het moment gebruikt Matt & Nat PU en PVC voor het maken van hun imitatieleer. PU is beter voor het milieu en dus heeft het gebruik hiervan de voorkeur. Hiernaast wordt er gebruik gemaakt van gerecycled nylon, kurk en rubber. Matt & Nat recycled jaarlijks twee miljoen(!) PETflessen. De tas die ik gekocht heb heeft een voering van 100% gerecycled plastic flessen, hoe tof is dat?

wolf and storm logoWaar vind je ze?

Het liefst had ik mijn tas bij Wolf and Storm gekocht. Ik vind het het geweldig waar deze winkel voor staat. Helaas hadden zij deze tas niet in hun assortiment en toen ik Marlieke (eigenaar W&S) sprak op VegFest bood zij heel vriendelijk aan de tas voor me te bestellen. Nadat ik met Matt & Nat gemaild had (er stond bij hun net als bij alle andere winkels waar ik hem zag op: out of stock) bleek de Sheenan tas die ik wilde niet meer in productie te zijn, hij kon dus niet meer geleverd worden. Toen hij bij Zalando toch weer op beschikbaar kwam te staan heb ik niet langer getwijfeld en de tas razendsnel in de winkelwagen gestopt en afgerekend!

More about Felice

Felice is oorspronkelijk vegan geworden uit compassie voor de dieren. Ondertussen zijn hier veel meer redenen bijgekomen zoals het milieu en de gezondheid. Ze heeft interesse in kunst, diy, natuurlijke verzorgingsproducten, diervriendelijke cosmetica en slow-fashion.

2 Comments
    1. Jeeeh! Ik kwam op je site terecht. Wat leuk dat je mijn shop vermeld hebt. En ja deze is toch wel erg mooi! Chique for sure! Een beetje laat maar nog veel plezier ervan ;). Groetjes

      1. Wat leuk dat je hier terecht kwam! Ja ik ben er nog steeds erg blij mee. 🙂 Dank je!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *