Kerstmis 2016: Wat stond er op het menu?

december 28, 2016

kerstmis

Bij kerstmis hoort natuurlijk lekker eten. Een perfecte gelegenheid om de rest van de familie te laten genieten van een aantal vegan gerechten. Tweede kerstdag werd bij ons thuis gevierd. Wij hebben een 4 gangen menu bereid en aan de reacties te merken viel het allemaal in de smaak! Uiteraard kun je deze gerechten ook eten als het geen kerstmis is ;). Dat gaan we zelf in ieder geval zeker doen.

MOSterdsoepmosterdsoep

Het voorgerecht was mosterdsoep. Ik hou erg van mosterd en van soep, dus wat mij betreft een hele goede combinatie. Hij was lekker kruidig en romig. Het recept hiervoor komt volgende week op de website te staan. Hou deze dus in de gaten als je ook zin hebt in mosterdsoep!

pasteitje champignonragoutPasteitjes met champignonragout

Pasteitjes associeer ik met kerstmis. Dat komt doordat we dit vroeger altijd op kerstavond aten. Ik had alleen nog nooit een vegan versie geproefd. Gelukkig stonden er pasteitjes op het kerstmenu van de Vegan Challenge (click)! Het recept heb ik van tevoren getest en het was superlekker. Zelf heb ik er nog (fijngesneden) plantaardige kipstukjes aan toegevoegd. Dit recept ga ik zeker bewaren!

quiche met pompoen, spinazie en champignonsquiche

Vervolgens hadden we quiche, geserveerd met gebakken krieltjes en salade. Het recept hiervoor hebben we eerder op de website gezet. We zijn zelf erg fan van deze quiche, dus deze mocht niet ontbreken op het menu. Klik hier voor het recept. De salade was niet zomaar een salade. Het was de salade met stukjes rokerige portebello die we onlangs hebben gepost (click). Het enige verschil was dat ik deze nu heb gemaakt met gemengde sla in plaats van rucola. Samen met de quiche en de aardappeltjes een heerlijk hoofdgerecht.

brownieBrownies met kokosslagroom en aardbei

Als feestelijke afsluiter hadden we brownies met een kerstmuts van aardbei en kokosslagroom. Het basisrecept voor de brownies komt van de website Gimme Some Oven (click). Als dat geen gezellig plaatje is weet ik het ook niet meer. Het was ook nog eens erg lekker!

 

Je kunt je vast voorstellen dat we een voldaan gevoel hadden na dit menu. Het was behoorlijk wat werk om dit voor zeven personen klaar te maken, maar gelukkig hadden we het meeste al van tevoren (voor zover mogelijk) voorbereid. Het is de moeite sowieso meer dan waard, want het is zó leuk om te merken dat iedereen enthousiast was over dit veganistische kerstmenu!

Heb jij ook een veganistisch kerstmenu gemaakt? Laat vooral weten wat dit was. Wellicht geeft dat inspiratie voor het menu van 2017 🙂

vegan kerstdiner

More about Chris

4 Comments
  1. Hoi,
   Ons menu was een klein beetje anders. In plaats van de mosterdsoep hadden wij de tomatensoep. De quiche stond ook hier op tafel met dezelfde heerlijke salade ( wel met de rucola) Wij hadden geen gebakken aardappeltjes ( welk merk hadden jullie ?) maar gepofte aardappel uit de oven. Als dessert hadden we fruit. Helaas voor jullie niets nieuws en mijn inspiratie kwam nu voor het grootste deel weer bij jullie vandaan alleen de tomatensoep was dit keer een andere variant ( uiteraard ook vegan).

   Groetjes Jolanda

   1. Hoi Jolanda,
    Dat onze website voor inspiratie zorgt is natuurlijk ook leuk om te horen :). De aardappels waren gewoon krieltjes van de AH voor in de pan (zelf gekruid). Gepofte aardappel is ook lekker, net als tomatensoep! Vond de rest van het gezelschap het ook geslaagd?
    ~Chris

  1. Hoi Chris,
   Dat jullie site voor de nodige inspiratie zorgt is inmiddels wel bekend 🙂 De rest van de familie heeft heerlijk meegegeten.
   Was overigens de helft van het menu vergeten te vermelden ( gevulde portebello, courgette pizza en bij de koffie nog een vegan appelflap) Kortom geslaagd voor iedereen. Gaan jullie nog zelf oliebollen of appelflappen maken? Zo ja dan graag het recept 😉
   -Jolanda

  1. Dat is een uitgebreid menu! Klinkt goed 🙂
   We hebben het geluk dat er oliebollen voor ons worden gemaakt vanavond, dus we hoeven deze keer niet zelf op onderzoek uit haha.
   Ik denk dat er online genoeg recepten te vinden moeten zijn voor oliebollen. Succes!

   Fijne jaarwisseling!
   ~Chris

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *