Salade van rucola en rokerige portebello

december 14, 2016

salade portebello
[Chris] Sommige gerechten vragen erom geserveerd te worden met een salade, zoals deze pasta ovenschotel. Ik merk (ook bij mezelf) dat salade vaak een verplicht nummer is, het hoort er nou eenmaal bij. Dat is zonde, want met een klein beetje moeite heb je zo een lekkere salade voor erbij en wordt je maaltijd nóg lekkerder. Met dit recept zet je zo een smaakvolle, hartige salade op tafel, met als speciaal ingrediënt stukjes rokerige portebello.

Hoeveelheid: voor 2 à 3 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

pasta ovenschotel

INGREDIËNTEN
  • 2 à 3 handjes rucola
  • 2 portebello’s
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 4 à 5 zongedroogde tomaten
  • beetje groene pesto (AH biologische is vegan)
  • pijnboompitten
  • paar druppels liquid smoke
  • mespuntje gerookte paprikapoeder
  • klein scheutje sojasaus
  • klein scheutje ahornsiroop
  • zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Snijd de komkommer, tomaten en zongedroogde tomaten in stukken.salade portebello
  2. Doe dit in een grote kom en doe er een schepje pesto bij. Even goed door elkaar mengen.
  3. Voeg de rucola toe en meng met de rest.
  4. Snijd de portebello’s in stukjes en bak deze in een pan met een klein beetje olie. Voeg hier een paar druppels liquid smoke, de gerookte paprikapoeder, sojasaus, ahornsiroop en zwarte peper aan toe. Goed door elkaar roeren en een paar minuten bakken.
  5. Bak ondertussen de pijnboompitten zonder olie. Pas op, want ze verbranden snel.
  6. Doe de stukjes portebello en de pijnboompitten bij de rest en verdeel de salade over de borden.

Klaar is je supermakkelijke, maar extra lekkere salade!

Eet smakelijk 🙂

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *