Lavera ‘Colour & Shine’ Haarverzorging – Nieuwe Favorieten

december 12, 2016

Lavera shampoos

Een paar weken geleden schreef ik een blog (click!) over mijn twee favoriete haarverzorgingsproducten. Destijds gebruikte ik de argan olie lijn van Dr. Organic. Nog steeds vind ik de producten van Dr. Organic fijn en ik ben nog altijd heel blij met het haarserum, maar ik heb tegenwoordig een nieuwe favoriete shampoo en conditioner: de ‘Colour & Shine’ lijn van Lavera met mango en avocado. Niet alleen wordt mijn haar er echt heel glad van, de geur is ook lekker en niet onbelangrijk; de shampoos en conditioners van Lavera zijn een stuk beter betaalbaar!

glad Lavera Shampoo

De ‘Colour & Shine’ lijn is vooral geschikt voor gekleurd haar of voor haar met highlights. Nu ben ik van nature wel een blondine, maar mijn echte haarkleur is een stuk donkerder. Een speciale shampoo voor gekleurd haar komt dus goed van pas. Mijn haar reageert er in ieder geval heel goed op. Ik merk het al als ik het aan het wassen ben. Mijn ervaring met natuurlijke shampoos is dat het wassen wat stroever gaat, of dat mijn haar wat stroever aanvoelt. Bij deze shampoo voelt mijn haar tijdens het wassen al heel zacht aan. Zodra het droog is, is het meteen vrij glad en pluist het ook niet echt. Dat vind ik echt een groot voordeel! Wel gebruik ik nog standaard het haarserum van Dr. Organic op mijn handdoekdroge haar, maar ik vraag me af of dat nog echt nodig is. Misschien volstaat alleen wat olie in de puntjes tegenwoordig ook prima!

GeurLavera Conditioner

Hoewel ik de shampoo met argan olie ook best prima vind ruiken, houd ik zelf wel echt van een iets zoetere geur. Bij de meeste natuurlijke shampoos die ik tot nu toe heb geprobeerd ontbrak die echter. Persoonlijk kies ik liever voor lekker geurende haarproducten en dan zijn deze van Lavera wel echt heel fijn! Ik weet niet of het komt door de mango en avocado, maar de shampoo en conditioner ruiken fruitig, fris en redelijk zoet. I like!

Kwaliteit

Lavera Naturkosmetik wordt gemaakt en geproduceerd in Duitsland. Op de flessen staat de volgende kwaliteitsgarantie:

  • 100% certified natural cosmetics with high-quality organic plant ingredients
  • 100% free of silicone, paraffin, phthalate, plastic microbeads and mineral oil
  • 100% free of parabens, GMO-free
  • 100% free of synthetic fragrances, colourants and preservatives

Voor wie het graag wil weten; de ingrediëntenlijst ziet er als volgt uit:

Lavera ingredienten

 

prijs

De gemiddelde natuurlijke shampoos zijn wat prijziger dan de shampoos die je bij de kruidvat of etos kunt halen. Maar daar krijg je dan wel een diervriendelijke, duurzame, natuurlijke shampoo voor terug! De ‘Colour & Shine’ shampoo (200ml) en conditioner (150ml) kosten allebei €5,65 bij Erica. Ik heb deze winkel laatst voor het eerst bezocht en ik weet zeker dat dit een van nieuwe favoriete winkels wordt voor verzorgingsproducten. Ze zijn niet overal in het land gevestigd, dus mocht je nieuwsgierig zijn geworden check dan even de website of er een bij jou in de buurt zit.

Vegan keurmerk

Producten die het Vegan Keurmerk hebben belanden vaker in mijn mandje dan producten die dat niet hebben. vegan keurmerkIk heb zelf namelijk vaak weinig zin om de ingrediëntenlijst op verzorgingsproducten te bestuderen op dierlijke ingrediënten. Met het keurmerk weet ik dat het product gegarandeerd veganistisch is en dat er bij de productie en ontwikkeling van het product geen dierproeven zijn gedaan. De veganistische producten van Lavera bevatten het Vegan Keurmerk en bovendien claimt Lavera actief tegen dierproeven te zijn. Dat maakt het shoppen een stuk makkelijker!

Naast de ‘Colour & Shine’ lijn heeft Lavera ook nog een aantal andere varianten. Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd. Jij wel? Dan ben ik heel benieuwd wat je er van vond!

 

More about Yvonne

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *