(Zoete) vegan snacks rechtstreeks uit de supermarkt

december 9, 2016

vegan snoep

Natuurlijk kun je veel lekkernijen het beste zelf maken. Zo pakken ze vaak gezonder uit en kun je de smaak precies zo maken als jij het lekker vindt. Maar af en toe is het ook wel eens lekker gewoon een pak koekjes in je mand te gooien bij de supermarkt. Inmiddels weet ik al heel wat vegan snacks te vinden die ik zo uit het schap kan plukken. Toch blijf ik oplettend en check ik van tijd tot tijd ook bij deze producten de ingrediënten, just in case. Benieuwd naar mijn favorieten? Lees gauw verder en deel jouw favorieten met ons!

 vegan koekjes  Koekjes

Er zijn verschillende vegan koekjes die ik erg lekker vindt. De Time-Out Robuuste Koeken van LU* zijn lekker knapperig. De chocolate chip versie en de hazelnoot-chocolate chip versies zijn vegan. Beide erg lekker. Ben je gek op stroopwafels? Dan heb je de keus tussen Hazelnoot Stroopwafels van Bakker Piet* en de Punselie’s Stroopkoeken*. Natuurlijk is de originele Oreo* het meest bekende vegan koekje.

Snoep

Snoep eten we niet zo heel veel in huize Chris-Felice maar als ik zin heb in echt snoep-snoep dan ga ik meestal voor de Goody Goodstuff snoepjes. De perziken (Summer Peaches) zijn mijn favoriet.

vegan snoep

Drop

Drop, daar ben ik wel fan van. Favoriet is hier de Katja Zoute Haringdrop en de Heksenhyl van Toms*. Bij drop is vooral de gelatine en de bijenwas de boosdoener. Gek genoeg heb je de grootste slagingskans als je gaat voor de goedkoopste versie, denk aan huismerk drop. Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar de AH Zacht en Zoet Dierendrop, deze heb ik nog niet getest.

vegan chocoladeChocolade

Na het eten heb ik vaak zin in een stukje chocolade. Om niet door te blijven vreten, eet ik die zo puur mogelijk. Wij hebben eigenlijk altijd wel AH Delicata 72% in huis. Wanneer ik zin heb in een lekker stuk chocolade ga ik meestal voor een pure versie van Tony Chocolonely. Puur Pecan Kokos is mijn favoriet. Heel verrassend vond ik de Bros look-a-like van de Aldi, Air Power heet hij. Die smelt echt weg op je tong 😉

Al deze producten zijn te koop bij supermarkten als Albert Heijn, Dirk en Jumbo. Zoals je ziet heb je dus best wat keuze om je cravings te stillen en dit is alleen nog maar het deel wat ik lekker vind. Bekijk de pagina van Gewoon Vegan en wordt lid van de pagina Vegan Supermarkt om op de hoogte te blijven van meer vegan prducten die vaak in je gewone supermarkt te vinden zijn! Heb jij nog een super aanbeveling? Laat het ons weten!

*Palmolie

Palmolie is in principe vegan (het is niet door dieren gemaakt of afkomstig van dieren) en ik dacht een tijd dat het gebruik hiervan niet zo’n ramp kon zijn. Door het zien van verschillende natuurdocumentaires en horrorplaatjes op internet waarin de gevolgen voor natuur en dieren duidelijk zijn, zijn Chris en ik van mening dat we de consumptie behoorlijk terug willen schroeven. Zoals je ziet bevatten veel koeksoorten palmvet, deze eten we nu ook minder. Ik ben benieuwd hoe anderen hier tegenaan kijken.

More about Felice

Felice is oorspronkelijk vegan geworden uit compassie voor de dieren. Ondertussen zijn hier veel meer redenen bijgekomen zoals het milieu en de gezondheid. Ze heeft interesse in kunst, diy, natuurlijke verzorgingsproducten, diervriendelijke cosmetica en slow-fashion.

2 Comments
  1. Hi Felice, heb na het lezen van je blog de Katja Drop Haringen gekocht Maar er staat op dat het sporen van melk kan bevatten? Is deze drop dan toch vegan? Ik ben nog een beetje zoekende soms wat wel en wat niet kan. Alvast bedankt voor je reactie.
   Groetjes,
   Jolanda

   1. Hoi Jolanda,
    Dat een product sporen van melk kan bevatten is omdat het in een fabriek gemaakt wordt waar melk verwerkt wordt (in andere producten). Bedrijven zijn verplicht dit te vermelden. Het is niet zo dat er melk verwerkt is in het product zelf. In dat geval moeten ze het in de ingrediëntenlijst zetten. Dit is puur formaliteit. Lekker van genieten dus! 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *