Vegan Pasta Ovenschotel met Kastanjechampignons

december 7, 2016

pasta ovenschotel
[Chris] Het kost even wat tijd voordat deze vegan pasta ovenschotel op tafel staat, maar dan heb je ook wat! De tomatensaus wordt bijna helemaal opgenomen door de pasta, wat zorgt voor een supersmaakvol gerecht. De pasta serveer ik met een lekkere salade.

Hoeveelheid: voor 2 à 3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Tijd in de oven: 45 minuten
Klaar in: 65 minuten

INGREDIËNTEN

  • ong. 250 gram penne
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (68 gram)
  • ong. 100 ml water
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje kastanjechampignons (400 gram)
  • 1 courgette
  • 1/4 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 el edelgist
  • plantaardige kaas
  • klein scheutje sojasaus
  • 1 el (gedroogde) basilicum
  • 1 el (gedroogde) oregano
  • peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 220℃.
  2. Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in een pan met een beetje olie.
  3. Snijd de champignons in plakjes en de courgette in kleine blokjes en voeg toe. Het hoeft (nog) niet supergaar te worden, want het gaat nog een tijd in de oven.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het water toe en roer goed door. De saus moet niet te dik worden (ook niet té dun…), omdat de pasta hierin gaargekookt wordt en de saus opneemt.
  5. Doe alle kruiden erbij en roer nogmaals goed door. Proef of de saus goed op smaak is en doe er eventueel nog wat kruiden bij.
  6. Neem een ovenschotel en smeer deze in met een dun laagje olie.
  7. Bedek de bodem met een goede laag penne.pasta ovenschotel
  8. Giet de saus eroverheen. Als het goed is dringt de saus door tot op de bodem. Dit is nodig om te pasta gaar te krijgen.
  9. Maak af met een laagje plantaardige kaas. Ik gebruik een
    combinatie van Wilmersburger Pizzaschmelz en No-Muh pikant. Laatstgenoemde is gekocht bij Vegabond in Amsterdam. Zeker een aanrader!
  10. Zet in de oven voor ongeveer 40-45 minuten. Let erop dat de saus gaat pruttelen, maar dat de kaas niet verbrandt.
  11. Laat de ovenschotel nog een paar minuten afkoelen, de porties blijven dan beter in vorm.

Het is lekker om deze ovenschotel te eten met een salade. Het recept voor de salade die ik erbij heb gemaakt volgt snel 🙂

Eet smakelijk!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

2 Comments
    1. Yes! Dit ziet er zoiets uit dat ik mijn omnivore vriendje ook kan voorschotelen 😀 Wat een ongelooflijk leuke blog hebben jullie, zo blij dat ik hem ontdekt heb zeg (met dank aan Mint Green Mind!)

      1. Hoi Tine,
        Wat leuk om te horen en bedankt voor het compliment 🙂 Ik kan me bijna niet voorstellen dat het niet in de smaak zal vallen haha.
        Wij zijn ook blij met het lijstje van Mint Green Mind, dat was een goed initiatief!
        ~Chris

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *