Eethuis Vers: Vegan Hotspot in Utrecht

december 5, 2016

Eethuis Vers logo

Afgelopen zaterdag had ik een lunchdate met een vriendinnetje. Veel vegan(friendly) eettentjes in Utrecht heb ik inmiddels wel bezocht. Na wat gegoogle kwam ik terecht bij Eethuis Vers. Een plek waar ze allerlei soorten broodjes, salades, soepen en sapjes serveren. Met een aantal vegan opties en midden in de stad. Deze plek moesten we maar eens uitproberen!

Eethuis vers ligt aan de Oudegracht op een toplocatie. Eethuis VersHet Eethuis bestaat uit twee gedeelten. Een gedeelte is alleen take away, waar je al hun broodjes etc kunt afhalen. In het andere gedeelte kun je gezellig zitten. Het is klein, maar knus. En met veel groen, want je zit letterlijk tussen de plantjes. Daar hou ik van! Wij hadden geluk dat we redelijk op tijd daar waren, want vanaf een uurtje of half 1 ‘s middags liep het storm. Goeie business dus.

Maar dan het belangrijkste: wat staat er op de kaart?
De menukaart is heel gevarieerd; vlees, vis, vegetarisch en een paar veganistische opties. Ik vind het een ideale plek voor wanneer je ergens wilt lunchen met mensen met verschillende eetwensen. Er is voor ieder wat wils. De veganistische gerechten wil ik er even uitlichten. Zo hebben ze bijvoorbeeld tomaat-paprikasoep met basilicum en zoete aardappelsoep. Daarnaast zijn er drie veganistische broodjes:

  • Een met huisgemaakte hummus met copanata (gebakken groenten en rozijnen)
  • Een met huisgemaakte aubergine-wortelspread met tahin, basilicum en citroen
  • Een warm Arabisch broodje met hummus, za’atar, rucola, gegrilde paprika, cayennepeper en rozijnen.

Broodje aubergine-wortelspreadIk ben voor het speltbroodje met de aubergine-wortelspread gegaan. En dat smaakte prima! Lekkere verse producten, veel biologisch en prima betaalbaar. Wat ik jammer vond is dat ze geen veganistische salades en toetjes hebben op de kaart. Wel hebben ze wekelijks wisselende gerechten en gebakjes, dus het zou kunnen dat daar ook wel eens een vegan optie op staat, maar dat heb ik dit keer niet gezien.

Manon gemberthee

Een interessant drankje dat ze op de kaart hebben staan en dat opvallend veel gedronken werd was gemberthee met sinaasappel en citroen. Nu hou ik zelf erg van thee, en ook wel van gezonde theetjes, dus dit wilde ik wel eens uitproberen. Ik vond het erg sterk van smaak en de nasmaak enigszins bitter. Het is leuk dat het zo gezond is, maar de volgende keer neem ik denk ik toch een ander theetje ^^. Manon vond het wel lekker! Dus check vooral zelf wat je er van vindt :).

Voor meer informatie en de hele menukaart kun je terecht op de website www.eethuisvers.nl.
Eethuis Vers zit aan Oudegracht 210-212 te Utrecht.

 

 

More about Yvonne

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *