Koffie ende Koeck: Vegan Hotspot in Amsterdam

december 2, 2016

Koffie Ende Koeck Amsterdam

Zoals je in het vorige bericht al hebt kunnen lezen maakten we eerder deze week een tripje door Amsterdam. We zien vaak op Instagram heerlijke vegan gerechten langskomen van mensen die aan het eten zijn bij restaurantjes en lunchrooms in onze hoofdstad. Aangezien we toch een afspraak hadden in de stad besloten we er die dag een vegan hotspot tour van te maken. De lunch aten we bij Koffie Ende Koeck. Een lunchroom waar alles 100% plantaardig is!

Locatie

Koffie ende Koeck ligt net buiten het centrum aan de Haarlemmerweg. Vanaf het station is het ongeveer een half uurtje wandelen. De gezellige lunchroom ligt tegenover de Westergasfabriek. Dit en het water zorgt voor een mooi uitzicht. Wanneer je binnenkomt krijg je direct een warm gevoel. Het is er huiselijk ingericht en de geur van vers gebakken taart komt je tegemoet omdat Maartje, de eigenaar, de taarten ter plekke bakt.

Koffie Ende Koeck Amsterdam

Lunch

We hadden al wat afgewandeld toen we aankomen, zin in iets te eten hadden we dus wel. We deelden de ‘Rokerige Rakker’ en een ‘Horse With No Name’. Namen met een grappige twist of woordspeling doen het altijd goed bij Chris en mij dus een extra puntje voor deze spot! De ‘Rokerige Rakker’ was belegd met gerookte tofu met zelfgemaakte mayonaise en daarnaast afgemaakt met heerlijke groenten. De ‘Horse With No Name’ bestond uit gerookte paddenstoelen en een heerlijke sausje van horseradish (mierikswortel), ook deze was verder aangekleed zodat het een heerlijk geheel was. Chris dronk een cappuccino. Maartje gaf als tip hem met havermelk te drinken. Sinds kort gebruikt ze Oatly Barista, deze is goed op te schuimen. De cappuccino werd dan ook geserveerd met een mooie latte art bovenop en de lepeltest heeft het met vlag en wimpel doorstaan! Ik bestelde darjeeling thee. Deze kwam in een klein chinees theepotje met een drinkommetje en een zandloper om het theezakje precies 3 minuten te laten trekken. De perfecte manier om op te warmen na de koude wandeling.

Lunchroom Koffie Ende Koeck Amsterdam

Taart

Na de lunch kon ik het niet weerstaan een van de heerlijke taartjes te proberen die op de toonbank uitgestald stonden. De keuze viel op de Blondie met cranberry’s en pistachenoten. Deze was zeer lekker. Hierbij dronk ik een warme chocolademelk, iets wat ik sinds ik vegan ben niet meer heb gehad. Zo lekker! Chris ging voor nog een cappuccino.

Conclusie

Wij waren zeer onder de indruk van deze leuke plek. Het is er knus en je wordt vriendelijk geholpen en bediend. “Koffie” wordt met recht vermeld in de naam van de zaak. Je merkt dat er niet zomaar een kop voor je neus gezet wordt, maar dat er zorgvuldig wordt gebrouwen. Er staat dan ook niet voor niks zo’n mooie grote machine. Ontbijten is ook een optie en als dit van vergelijkbare kwaliteit is als de lunch, moet dat ook lekker zijn. Voor zowel lunch als koffie/thee met gebak kunnen wij je in ieder geval met een gerust hart Koffie ende Koeck aanraden!

Koffie Ende Koeck Amsterdam

 

More about Felice

Felice is oorspronkelijk vegan geworden uit compassie voor de dieren. Ondertussen zijn hier veel meer redenen bijgekomen zoals het milieu en de gezondheid. Ze heeft interesse in kunst, diy, natuurlijke verzorgingsproducten, diervriendelijke cosmetica en slow-fashion.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *