Meatless District: Vegan Hotspot in Amsterdam

december 1, 2016

cocktails

Gisteren hadden we onze eigen vegan hotspot tour in Amsterdam. We eindigden de dag met een diner bij Meatless District aan de Bilderdijkstraat 65-67, een vrij nieuw restaurant in de wijk Oud-West. Felice en ik waren de hele dag al op pad geweest en vonden het rond een uur of vier tijd voor wat ontspanning. Gelukkig waren we daarvoor bij Meatless District aan het juiste adres!

Locatie

Meatless District ligt op ongeveer een half uurtje lopen vanaf het Centraal Station, maar met het OV ben je ongetwijfeld sneller. Wat meteen opvalt als je binnenloopt is het interieur. Dit is anders dan je verwacht van een vegetarisch of veganistisch restaurant. Het is modern en industrieel met in het midden van de ruimte een grote bar en aan de zijkant de keuken. Dit ziet er allemaal erg goed uit en het is ook nog eens sfeervol. Je merkt aan alles dat hier goed over is nagedacht.

meatless district

md-bitterbalBorrelen

Na onze wandeltocht waren we toe aan een cocktail. Favoriet was de Dark ‘n Stormy, een cocktail van “dark rum & ginger beer”. Yvonne die aansloot na een hectische werkdag maakte de vegan fiësta compleet. Dat werd gevierd met bitterballen, een nachoschotel en nog een rondje cocktails.

Diner

De borrelhapjes hadden de grootste honger al gestild, maar het hoofdgerecht moest natuurlijk ook nog getest worden. We bestelden 1x de “Eat your greens” (bloemkool, puree van zoete aardappel, couscous van broccoli en bloemkool, geroosterde aspergers & “room”) en 2x de “MD Cheeseburger” (burger van tempeh, tofu & tomaat met “kaas”, augurk, veldsla, boerenfriet en MDnaise). We kunnen stellen dat we blij waren met onze keuzes 🙂 Alles was erg smaakvol en de porties waren goed.

Detaartjessert

Ruimte voor een dessert hadden we eerlijk gezegd niet meer. Omdat de stukken taart ook “to go” worden aangeboden, hebben we een stukje meegenomen om thuis te proberen. Iedere dag is er een andere taart, deze worden geleverd door Dophert. Felice heeft de taart meegenomen naar het werk, vandaar dat het er misschien iets minder fraai uitziet. Hij was overigens erg lekker!

Prijzen

Cocktails: rond € 8,-
Borrelhapjes: tussen € 4,50 en € 8,50
Hoofgerechten: tussen € 12,- en € 16,50

Conclusie

Meatless District heeft op ons een hele goede indruk gemaakt. De drankjes zijn lekker en het eten is goed. In combinatie met de mooie vormgeving en de goede sfeer is dit een heel goed restaurant om ook je niet-vegan vrienden eens mee naartoe te nemen.

vegan fiësta

More about Chris

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *