Vegan tussendoortjes voor onderweg

november 28, 2016

supermarkt

Als ik klaar ben met werken en het duurt nog even voordat mijn trein arriveert, kan ik mijn hongergevoel (of is het gewoon zin in eten?) vaak niet negeren en loop ik even de AH to go binnen. Nu probeer ik zelf meestal een redelijk gezond tussendoortje te kiezen, maar ik heb niet altijd zin in een stuk fruit, groente of een handje noten. Wat zijn dan de vegan opties bij AH to go als je de Tony Chocolonely toch liever laat liggen? Vandaag deel ik mijn favoriete tussendoortjes voor onderweg!

Clif bar

Als ik zin heb in iets zoets en wel echt iets moét eten dan neem ik wel vaker een Clif Bar. Deze energierepen zijn oorspronkelijk ontwikkeld om sportprestaties te bevorderen door gezonde, voedzame en biologische ingrediënten te gebruiken. Voor de sportieve vegans onder Clif Barons zijn deze repen dus echt ideaal! Maar na een pittige werkdag komen ze ook goed van pas ;). De gemiddelde reep bevat zo’n 230 kcal. In Nederland zijn onder andere de volgende varianten te koop:

  • Clif Bar Blueberry Crisp
  • Clif Bar Chocolate Almond Fudge
  • Clif Bar Chocolate Chip
  • Clif Bar Crunchy Peanut Butter
  • Clif Bar Oatmeal Raisin Walnut
  • Clif Bar White Chocolate Macadamia

En ze zijn gewoon allemaal vegan! Deze repen zijn ideaal als je echt even je honger wilt stillen en daarnaast wilt genieten van een kleine traktatie. Mijn favorieten zijn de ‘White Chocolate Macadamia’ en de ‘Chocolate Chip’ variant.

 

Nakd barsNakd bar

De repen van Nakd zijn een stuk kleiner dan de Clif Bars, maar wel ideaal voor de kleine trek. Er zijn vele varianten en ze worden gemaakt van gedroogd fruit en noten. De repen zijn zonder gluten, zuivel of toegevoegde suikers. Ik ben zelf fan van de ‘Pecan Pie’ reep. Deze bevat dadels, pecannoten, amandelen en natuurlijke aroma’s. Verder geen rare toegevoegde fratsen, altijd fijn :).

 

pompoenhummusah zoete pompoenhummus

Heb je meer zin in iets hartigs? Check dan vooral eens deze vegan pompoenhummus. Eigenlijk vind ik dit het allerlekkerste vegan product dat ze bij de AH to go verkopen. Deze hummus is vol van smaak en een beetje zoetig door de pompoen. Ik koop deze vaak als ik geen tijd had om thuis een fatsoenlijke lunch voor te bereiden, maar ik neem ‘m ook regelmatig als tussendoortje. Samen met wat verse groenten of een hard broodje is het de ultieme hartige snack!

falafel wraps

Ok, dit is eigenlijk niet helemaal een tussendoortje, maar ik wil ze toch even vermelden. Als je iets grotere trek hebt zijn deze wraps van de AH to go een goede optie. Ik vind ze in ieder geval verrassend goed smaken!

 

Dit waren mijn favoriete tussendoortjes voor onderweg. Vooral de repen vind ik erg handig om in mijn tas te hebben, zodat ik altijd iets veganistisch bij me heb mocht het een keer nodig zijn. Mis je nog lekkere (gezonde) snacks die ook het vermelden waard zijn? Laat dan een berichtje achter!

 

More about Yvonne

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *