Twee favoriete vegan haarproducten

november 21, 2016

Zodra je de overstap maakt naar een veganistische leefstijl kom je er snel genoeg achter dat dierlijke producten niet alleen in voeding voorkomen, maar ook in vele andere dingen die je dagelijks gebruikt. Denk aan shampoo, douchegel, bodylotion, lippenbalsem, tandpasta, deo, dagcrème, etc. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze stoppen er melk, honing of bijenwas in. En zit er niks dierlijks in? Dan is de kans groot dat het wel op dieren getest is. Wil je cruelty free leven, dan zul je helaas ook eens kritisch naar je verzorgingsproducten moeten kijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel goede alternatieven, je moet ze soms alleen even zoeken. De komende tijd zal ik regelmatig bloggen over veganistische (verzorgings)producten die ik graag gebruik. Ik schrijf alleen over producten waar ik echt enthousiast over ben (en heb er geen enkele zakelijke belangen bij). Vandaag twee favoriete haarproducten voor gezonde, glanzende lokken!

 

Dr. Organic Argan Olie haarproducten

Dr. Organic Moroccan argan oil shampoo & Conditioner

Momenteel ben ik erg fan van de Marokkaanse Argan Olie lijn van Dr. Organic. Dat komt voor een deel doordat op de producten van Dr. Organic staat of ze geschikt zijn voor veganisten of niet, dat maakt het makkelijk om iets te kiezen. Daarnaast zijn de producten dierproefvrij (ze hebben het crueltyfree logo van Peta). Niet alle producten zijn echter veganistisch, in sommige producten zit  bijvoorbeeld bijenwas of honing. Dus daar moet je toch even op letten mocht je van plan zijn iets aan te schaffen.Veel ‘natuurlijke’ shampoos vind ik niet zo geweldig (of ik heb nog weinig geluk gehad), omdat ze de neiging hebben mijn haar heel stroef te maken. Ook vind ik het wel fijn als shampoo lekker ruikt en toch een beetje schuimt (wat bij natuurlijke shampoos niet altijd het geval is). Deze shampoo met argan olie is vrij van nasty dingen zoals: Parabenen, Sodium Lauryl Sulphate (SLS), van schadelijke chemicaliën, minerale olie (zoals paraffine en petrolium, in plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt) en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Ik gebruik deze shampoo in combinatie met de conditioner en heb ook het serum (daarover zometeen meer) en ben er erg tevreden over. Het maakt mijn haar goed schoon en glad. Klein minpuntje vind ik wel dat ik relatief veel shampoo nodig heb om mijn haar goed schoon te krijgen (maar ik heb dan ook wel vrij lang haar). Volgens mij zijn deze shampoo en conditioner redelijk unisex; althans, ik vind het geen typische vrouwengeur hebben ^^. Voor de shampoo en conditioner betaal je allebei €9,99, ze zijn dus wel redelijk aan de prijs. Zodra ik een goedkoper alternatief heb gevonden waar ik net zo tevreden over ben, zal ik het laten weten. Vooralsnog ben ik fan!

 

Crueltyfree logo peta

 

dr. organic moroccan argan serum

Dit product vind ik eigenlijk véél te duur (€21,99), maar werkt wel echt goed voor mijn haar. De punten van mijn haar worden snel droog en dat ziet er niet zo gezond uit. Ik heb dus altijd wel een serum of olie gebruikt om de punten gezond te houden, maar was nooit helemaal tevreden. Pure arganolie vind ik bijvoorbeeld net iets te vet en zwaar. Dit serum is heel licht en gebruik ik als ik mijn haar net gewassen heb. Voor mijn lange haren gebruik ik 3 pompjes en die verdeel ik over handdoekdroog haar. Meer heb ik niet nodig. Dus hoewel het een duur product is, kun je er wel heel lang mee doen. Ik doe nu al een paar maanden met 1 flesje en het is nog niet halfleeg. Mijn haar wordt er glad en glanzend van en dat is de bedoeling :).

Verder gebruik ik eigenlijk niks in mijn haar, dus dat is lekker makkelijk. Dit zijn momenteel mijn favorieten, maar ik ben ook erg benieuwd naar jullie favoriete haarproducten! Gebruiken jullie ook wel eens de producten van Dr. Organic of zijn er nog vele fijnere alternatieven die ik zeker eens moet proberen?

Meer informatie over de producten van Dr. Organic vind je op hun website en ze zijn te koop bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen).

More about Yvonne

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *