Autumn Vegan Tapas in Molen de Ster Utrecht

november 14, 2016

Vegan Tapas Buffet

Afgelopen zaterdag bezochten Chris, Felice en ik het Autumn Vegan Tapas evenement in Molen de Ster in Utrecht. Voor €15,- hebben we de hele avond genoten van een heerlijk vegan tapas buffet. Alles vegan… en  dan geen broodjes met hummus of salades (hoewel ook lekker), maar vegan kaas, pompoenchutney, seitan in cashewroom saus, etcetera. Wat een luxe!

Molen de ster

Molen de SterMolen de Ster is een prachtige houtzaagmolen die in het levendige Lombok staat, pal aan de Leidsche Vaart. De molen wordt tegenwoordig verhuurd voor allerlei evenementen, zoals bruiloften, vergaderingen, bedrijfsuitjes en borrels. Ook kun je er zaagdemonstraties en rondleidingen bijwonen. In de zomer is het goed toeven op het terras. Ditmaal was de molen de locatie voor een vegan evenement dat door de Kitchen Punx werd georganiseerd. De Kitchen Punx runt ook het eetcafé in politiek, cultureel centrum ACU aan de Voorstraat. Daar serveren zij maandelijks een wisselend veganistisch menu.

In de molen stonden lange rijen met houten tafels en stoelen waar iedereen kon aanschuiven, het gaf een beetje het gevoel van een blokhut (of een biercantus) waarbij je gezellig met zijn allen aan een lange tafel zit en de maaltijd nuttigt. Het was gezellig druk, ik gok dat er ongeveer 50 mensen aanwezig waren. De sfeer was erg gemoedelijk, en de wijn vloeide rijkelijk!

Het buffet

Wat werd er zoal geserveerd? We begonnen met een champignonsoepje met daarbij vers brood en meerdere soorten beleg. Zo was er crème fraîche, tapenade, pesto en pijnboompittenkaas. Daarnaast was er een bietenaardappelsalade waar wij alledrie erg fan van waren! Er zaten zilveruitjes in die het een heel lekker fris geheel maakten. Ook de gemarineerde aubergine viel goed in de smaak. Verder was er gebakken tofu in een port-kruidensaus en seitan met cashewroomsaus. Geroosterde pompoenstukken met spicy pompoenchutney, een boerenkool-kikkererwtensalade, en nog een hele ‘saladebar’. Kortom aan lekkernijen geen gebrek. Wij hebben onze buikjes in twee rondes helemaal rond gegeten. En dan was er ook nog het dessert…

vegan buffet salade bar Bord met tapas

Dessert

Tofucake met blauwe bessensaus, kokos-chocoladeballetjes en hazelnoten-amandelcake met chocolade; we wilden natuurlijk alles even proeven! Persoonlijk vond ik de kokosballetjes wat minder, ze hadden wat mij betreft wat zoeter gemogen. Maar zowel de blueberry yoghurt pie, als de hazelnotencake waren erg lekker. Een smakelijke afsluiter van de avond!

Felice met toetje

Was jij er ook bij afgelopen zaterdag? Laat ons weten of je net zo genoten hebt als ons! Kon je er helaas niet bij zijn afgelopen zaterdag? Wees dan niet getreurd, want in februari wordt er weer een vegan tapas avond georganiseerd! Houdt hiervoor de Vegan Utrecht facebookgroep in de gaten. Wij zijn er de volgende keer zeker weer bij! Heb je honger gekregen van dit verhaal en kun je niet zo lang wachten? Dan kun je altijd alvast het menu bij ACU eens uitproberen.

More about Yvonne

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *