Mediterrane Witte Bonenburger

november 9, 2016

bonenburger
[Chris] Vandaag had ik zin in een zelfgemaakte bonenburger. Hiervoor bestaan natuurlijk al superveel lekkere recepten, maar ik vind het leuk om zelf nieuwe varianten te bedenken. Witte bonen had ik nog nooit eerder gebruikt als basis, dus dat werd wel eens tijd. Verder had ik wel zin in Italiaans-achtige ingrediënten en zo was de Mediterrane Witte Bonenburger geboren. Zo simpel kan het zijn! De burger is makkelijk om te maken en supersmaakvol!

Hoeveelheid: 10 burgers
Bereidingstijd: 15 min
Klaar in: 30 min

INGREDIËNTEN

  • 280 gram (pandan)rijst
  • 300 gram witte bonen (uitgelekt)
  • 150 gram champignons
  • 1/2 ui
  • ± 5 zongedroogde tomaten
  • handje basilicum
  • 2 el groene pesto (biologische van AH)
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • 1 tl plantaardige bouillonpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ± 15 gram pijnboompitten
  • 2 el edelgist
  • peper en zout naar smaak

bonenburgerBEREIDINGSWIJZE

  1. Kook de rijst volgens instructie op de verpakking.
  2. Als de rijst klaar is doe je deze samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot er een redelijk glad mengsel ontstaat. Er mogen bijvoorbeeld nog best wat stukjes champignon, zongedroogde tomaat of pijnboompit in zitten.
  4. Doe het mengsel in een bak, dek deze af en zet een tijdje in de koelkast (minimaal 10 minuten). Hierdoor wordt het wat minder plakkerig en beter te hanteren.
  5. Vorm met de hand burgers en bak ze een paar minuten aan beide kanten in een pan met een beetje olie. De ervaring leert dat je ze beter niet té dik en niet té groot kunt maken. In het midden blijven ze dan namelijk vrij zacht waardoor ze uit elkaar kunnen vallen. Op zich niet heel erg natuurlijk, alleen iets minder handig.

Ik serveerde de burger op een broodje met een beetje ketchup, rucola en plantaardige kaas. Je kunt ze natuurlijk ook bij een andere soort maaltijd eten 🙂

Eet smakelijk!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *