Gastblog: Mijn Challenge. Week 4 van de Vegan Challenge

november 1, 2016

Sanne doet mee aan de Vegan Challenge (click!) en deelt deze maand haar ervaringen met ons en met jullie.

[Sanne] Vandaag dacht ik aan romige geitenkaas. Aan kwark en eieren met spek.
Dit is dag één na de Vegan Challenge. Toevallig ook World Vegan Day.

Vandaag zijn er geen restricties van een challenge en geldt niet meer de uitdaging om een maand lang te kiezen om het anders te doen. Vanaf nu staat de automatische piloot weer aan het stuur. Gelukkig.

Mijn piloot heeft de richting gewijzigd. Gelukkig.

De boodschappen deed ik vandaag volgens het rondje dat ik de afgelopen maand liep. Via de groenten, het fruit, de vleesvervangers en de conserven naar het linkerhoekje van de koeling, waar de sojayoghurt staat. Zonder enige moeite passeerde ik de kaasafdeling en de hoek met eieren. Bij de pepernoten had ik het even moeilijk, want chocoladepepernoten(!1!!). Maar ook die belandde niet in mijn mandje.

vegan challengeDat betekent…
… dat er al 32 dagen geen dieren in mijn boodschappenmandje zitten. Hoezee!

En dat vier ik graag. Ik vier graag dat het leuk was, de Vegan Challenge, en dat het relatief makkelijk ging. Dat ik zoveel geleerd heb, nieuwe producten en recepten leerde kennen en dat ik me goed voel. Dat ik gewoontes doorbroken heb – en er nieuwe voor in de plaats heb gekregen (pindakaas op brood, hoera!).

En nu? Ik wil meer leren over plantaardige voeding, maar ik wil niet verbitterd raken, boos of superstreng. Mijn challenge? Ik wil doen wat goed is voor de planeet, voor dieren, voor mij. Zo goed als ik kan. Daarom plak ik geen label op mijn hoofd, want de druk om #vegan waar te maken is te hoog. Ik ga gewoon verder waar ik de afgelopen maand begonnen ben: mijn boodschappenmandje diervrij houden.

Deze challenge duurt wel wat langer dan één maand…
Ik heb er zin in.

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

3 Comments
  1. Hi Sanne, zo leuk ik heb vandaag dezelfde tekst naar iemand geapptDat mijn challenge nog niet is afgelopen. Jouw blog heeft me over de streep getrokken om uit te spreken dat ik ook mee ging doen aan de challenge. Daarvoor bedank ik je. En ook voor de leuke en inspirerende verhalen.
   We zijn goed bezig!

   Groetjes.
   Jolanda

   1. Zet hem op, Jolanda! Dank ook voor je lieve reactie! Enne het wordt ons wel iets makkelijker gemaakt door de drie vegan amigo’s van Vegan Fiesta ;-).

    1. Dank je het gaat ons lukken! En wat je schrijft het wordt ons makkelijker gemaakt. Waarschijnlijk wordt één van de amigo’s soms dol van mij Heb nog wel eens wat vragen omdat ik dan bepaalde producten weer niet kan vinden. Via deze vegan amigo’s informeer ik gewoon af en toe hoe het met je gaat! Vandaag ga ik naar Utrecht voor de Liquid Smoke om dit te gebruiken voor weer zo’n heerlijk gerecht van Veganfiesta:-)
     Groetjes,
     Jolanda

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *