BROEI: Vegan Hotspot in Utrecht

oktober 31, 2016

Laatst had ik een etentje met vriendinnen in Utrecht. Aangezien ik in Utrecht woon mocht ik kiezen waar we naartoe gingen. Altijd leuk! Omdat ik nog relatief nieuw ben in Utrecht ken ik nog lang niet alle vegan hotspots. De hoogste tijd dus om er weer eentje uit te proberen. Ik koos voor BROEI!

BROEI

BROEI is een gezellige eettent aan de oosterkade in Utrecht. Alles op de menukaart is vegetarisch en de ingrediënten komen zoveel mogelijk van lokale en kleinschalige boeren. Het is vrij groot vanbinnen, en qua stijl vind ik het erg leuk. Ze hebben een soort huiskamersfeer gecreëerd met veel planten, houten meubels en leuke schilderijtjes. Het is wel een klein beetje hipster, dus daar moet je tegen kunnen.

Broei restaurant

Menu

Voor veganisten is er voor het diner bij iedere menugang 1 keuze. Dat maakt het makkelijk! Hoewel het natuurlijk leuk is om iets te kiezen te hebben, vind ik teveel keuze ook maar lastig. Nu wordt de keuze voor me gemaakt, dus ik laat me graag verrassen. Een 3 gangen menu kost €25,-.

Voorgerecht

Het voorgerecht bestond uit gegrilde pompoen met gember, sinaasappel en pitten crumble. Ik hou zelf heel erg van pompoen, maar kende de combinatie met gember en sinaasappel nog niet. Dit smaakte prima! Lekker gerecht om mee te beginnen.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht was een Perzische groentestoof met granaatappel, walnoot, bospeen, paddestoelen en safraanpilav. Een lekkere kom vol groenten en goed op smaak gebracht. Niks mis mee!

NagerechtBroei

De laatste gang bestond uit een kokos pannacotta met zuidvruchten, sinaasappelsorbet en notengranola. Dit vond ik zelf een beetje tegenvallen. De nootjes waren erg klein en hard, en bleven overal tussen mijn tanden zitten. De pannacotta zelf vond ik niet heel bijzonder, en met zuidvruchten worden gedroogde abrikozen bedoeld. De sinaasappelsorbet vond ik best wel oké, maar een van mijn vriendinnen vond ‘m vrij bitter. Smaken verschillen. Persoonlijk denk ik dat er veel lekkerdere veganistische toetjes te verzinnen zijn!

Overall heb ik lekker gegeten bij BROEI. Ik weet alleen niet of ik er snel terug zal keren voor een diner, aangezien ik dan geen andere veganistische keuzes heb. Wel ben ik benieuwd naar de lunchgerechten. Ze hebben 1 veganistisch broodje met zwarte bonen spread en miso (met huisgemaakt zuurdesembrood) en 2 salades (gegrilde pompoen of Thaise noedelsalade). Klinkt allemaal goed!

Wil je meer weten over BROEI? Klik dan hier om naar de website te gaan.
De gebruikte foto’s in dit blog zijn gemaakt door BROEI.

Heb jij ook wel eens bij BROEI gegeten? Wat vond je ervan? Welke andere vegan hotspots moet ik zeker een keertje bezoeken? Laat het me weten door een berichtje achter te laten!

More about Yvonne

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *