Zo maak je vegan Parmezaanse kaas

oktober 28, 2016

vegan parmezaanse kaas
[Felice] Vorige week deelden we het recept voor pasta Alfredo. Hierna heb ik een aantal keer de vraag gekregen of ik het recept voor de vegan Parmezaanse kaas waar ik onderaan het recept op wijs ook online wilde zetten. Toch weer die kaas he? 😉 Natuurlijk wil ik dat delen! Nu is het zo dat het zo eenvoudig te maken is dat ik niet eens weet of het wel een ‘recept’ is. Je hoeft niet te koken of te bakken. En je hebt er al helemaal geen lange lijst ingrediënten voor nodig. Lees mee en draai snel deze Parmezaanse kaas in elkaar!

Hoeveelheid: Iets minder dan een cup
Klaar in: 5 minuten

vegan parmezaanse kaasIngrediënten

  • 100 gram cashewnoten
  • 3 el edelgist
  • 3/4 tl zout
  • 1/4 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een Magic Bullet / hakmolen / keukenmachine en hak alles tot een poedervorm. Bewaar het strooisel in een dichte pot in de koelkast. Zelf bewaar ik hem in de kruidenkast, dit gaat ook goed.

De poeder wordt een beetje vettig door het vet in de noten. Hierdoor klontert de poeder soms ook aan elkaar zoals echt Parmezaanse kaas dat ook doet. Ik heb een oud kruidenpotje gewassen en bewaar het strooisel daarin. Bij mijn potje zijn de gaten net wat te klein (zie foto) om het poeder er goed uit te krijgen. Heb je iets met wat grotere gaten dan is dat perfect.

Dit recept komt rechtstreeks van de Minimalist Baker, een geweldige site! Wanneer je op pinterest zoekt naar “vegan parmesan” (Engels levert meer resultaten op) vind je allerlei soorten en varianten maar dit is een basis die wij erg lekker vinden. Weet jij een kruid wat niet mag ontbreken in vegan Parmezaanse kaas? Laat je vooral horen!

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *