Supersmeuïge vegan pasta alfredo

oktober 21, 2016

vegan pasta alfredo
[Felice] Een echt goede pasta is naar mijn idee romig en vol van smaak. Ik vind het ook belangrijk dat er veel “in zit”. Pasta met alleen maar saus vind ik al gauw saai. Eigenlijk kunnen alle groenten wel in pasta. Het is bij ons in huis dan ook vaak een gerecht om restjes op te maken. Dit is een wat exclusievere pasta. Altijd gaan er bij ons wel champignons in, maar wanneer we echt lekkere pasta willen maken gaan er andere paddenstoelen in! Heb je binnenkort een etentje bij jou thuis en wil je de mensen verbazen met een romige vegan pasta waar geen drupje melk bij aan te pas komt? Of verlang je hier gewoon zelf heel hard naar zoals ik dat deed? Dan zoek niet verder, dit is hét recept!

 

Hoeveelheid: voor 4 personen
Bereidingstijd: 30

Ingrediënten

  • 400 gram van je favoriete pasta (ik gebruik graag bruine rijst linguine. Deze waren van Semper en heb ik bij de AH gekocht)
  • 500 gram van je favo paddenstoelen, grof gesneden (ik gebruikte portebello’s en een bakje met gemengde paddenstoelen)
  • Vegan pasta Alfredo5 grote handen grof gesneden spinazie
  • 210 gr cashewnoten (in ieder geval 3 uur geweekt in heet water)
  • 2 middelgrote uien
  • 250 ml bouillon
  • 250 ml water
  • 125 ml droge witte wijn
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl appelazijn
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 2 el edelgist (voedingsgist)
  • een handje verse fijn gesneden basilicum
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper

Bereidingswijze

  1. Vegan pasta AlfredoLaat de cashewnoten goed uitlekken en mix ze samen met het water, citroensap en de appelazijn in en blender of keukenmachine.
  2. Kook de pasta, gebruik hiervoor de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin een uitje.
  4. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze.
  5. Wanneer de paddenstoelen hun vocht beginnen los te laten voeg je de knoflook, zout en peper toe. Laat dit doorbakken.
  6. Wanneer de paddenstoelen het meeste vocht losgelaten hebben voeg je de wijn toe en roer dit gedurende een minuut of twee goed door.
  7. Verlaag de temperatuur en voeg de basilicum, edelgist en oregano toe en laat heel even koken.
  8. Voeg de cashewnotencrème en spinazie toe en roer dit goed door.
  9. Doe er beetje bij beetje de bouillon bij en roer ondertussen goed. Proef hierna of de hoeveelheid zout en peper naar wens is en voeg toe wanneer het nog nodig is. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het merk bouillon, de ene is zouter dan de andere.
  10. Giet de pasta af en doe deze in de pan erbij. Roer het goed en laat het een minuut of drie goed intrekken.
  11. Serveer het direct. Het is lekker om er wat vegan Parmezaanse kaas overheen te strooien.

De paddenstoelen zou ik grof snijden, zeker wanneer je vleeseters over de vloer krijgt. De vlezige structuur van de paddenstoelen zorgt namelijk voor een goede bite. De heerlijke smaak van dit gerecht zorgt voor de rest. Mocht je wat minder gevulde pasta lekkerder vinden dan gebruik je natuurlijk wat minder paddenstoelen of spinazie.

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Ken je nog andere goede reepten voor goddelijke pasta? Ik sta altijd open voor nieuwe smaaksensaties!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *