Homemade Pindasaus

oktober 19, 2016

[Chris] Homemade pindasaus, een saus die regelmatig voorbij komt in de recepten die ik post. Lekker bij veel gerechten en supermakkelijk om zelf te maken. Het is lastig om precies aan te geven hoeveel ik overal precies van gebruik, omdat ik tijdens het bereiden dingen blijf toevoegen wanneer ik dat nodig vind. Het is belangrijk om goed te blijven proeven tijdens het maken. Met dit recept heb je een goede basis voor lekkere zelfgemaakte pindasaus. Gebruik deze saus bijvoorbeeld bij een tempeh burger of bij loempia’s van rijstvellen!

Hoeveelheid: ongeveer 200 ml
Klaar in: 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • 4 el pindakaas (ik gebruik zelf de pindakaas van Calvé)
  • Plantaardige melk naar keuze (ik gebruik de kokosvariant van Alpro)
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje gember
  • Sriracha of sambal
  • Ahornsiroop
  • Sojasaus

 BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de knoflook en de gember (heel) fijn. Bak deze in een (steel)pannetje met een klein beetje (kokos)olie.
  2. Voeg daarna een scheutje melk toe (klein laagje in de pan) en laat even opwarmen.pindasaus
  3. Doe de pindakaas erbij en goed doorroeren totdat alles is opgelost. Het mengsel wordt tijdens het verwarmen snel dik. Op dat moment voeg ik wat extra melk of water toe. Heb je teveel melk gebruikt, voeg dan nog wat extra pindakaas toe.
  4. Zet het vuur laag en voeg een klein beetje sojasaus, sriracha (of sambal) en ahornsiroop toe.
  5. Alles even goed mengen. Als de saus te dik wordt, kun je nog wat melk of water toevoegen.
  6. Goed proeven en naar smaak nog wat sojasaus, sriracha of ahornsiroop toevoegen.

Eet smakelijk!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *