Gare du Nord: Vegan Hotspot in Rotterdam

oktober 17, 2016

Gare du Nord trein

Afgelopen zaterdag ging ik op bezoek bij een vriendin in Rotterdam. Ik had haar al lang niet meer gezien en ook in Rotterdam was ik al lang niet meer geweest, dus ik keek er erg naar uit! Een dag van tevoren kreeg ik al een appje van de betreffende vriendin of het me leuk leek om bij Gare du Nord te gaan eten; een bio vegan bistro. Ik had er al wel eens van gehoord, maar was eigenlijk vergeten dat dat in Rotterdam was. Superleuk dat ze als niet-vegan daar met mij wilde gaan eten. En wat een feestje was dat!

Gare du nord

Restaurant Gare du Nord serveert 100% plantaardige, biologische gerechten en zet zich in voor een duurzame en gezonde levensstijl. Door bij Gare du Nord te gaan eten eet je niet alleen ‘cruelty free’, maar ondersteun je ook nog hun sociale programma’s waarin kinderen kennis maken met koken en het verbouwen van eigen voedsel. Vóór het restaurant hebben ze dan ook een eigen tuin waar ze groenten en fruit verbouwen. Daar maken ze uiteindelijk de meest heerlijke gerechten van. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het restaurant zelf. Je eet namelijk niet in een standaard restaurant, maar in een oude treinwagon!

Dan nu het belangrijkste onderdeel: het eten. Iedere week serveren ze een ander menu. Dat bestaat uit een starter, hoofdgerecht en nagerecht voor €32,50. Het menu van vorige week was als volgt:

Amuse

We werden verrast met een amuse van gekaramelliseerde uien met een koriandersausje. Ik weet niet meer precies wat er allemaal in zat, maar het was een ware smaakexplosie die veel goeds voorspelde voor de rest van de gerechten.

Amuse ui
Starter

Het voorgerecht bestond uit een tomaten cashew soepje. Deze soep was heerlijk romig en goed op smaak. De soep werd geserveerd met stukjes vers brood met olie.

Tomatensoep

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht bestond uit een taco met ‘Frijoles Refritos’ (stoofpot van rode bonen), gemarineerde seitan en een Azteekse salade. Zelf ben ik best wel fan van Mexicaans eten en dit smaakte echt top. Vooral de seitan in combinatie met de rode bonen was erg lekker. Bovendien was alles heel erg goed op smaak.

Taco
Nagerecht

Het dessert bestond uit een passievruchten taartje. Het leek een beetje op vruchtencheesecake. Dit was een zeer smakelijke afsluiting van een heerlijk menu! Het taartje was zoet en vullend, maar niet te machtig (zoals je vaak wel hebt met zuivelvarianten). Ik vond het wel grappig dat de vriendin waar ik mee tafelde op een gegeven moment zei “hier heb je eigenlijk helemaal geen zuivel voor nodig, het is echt net zo lekker”. En zo is het!

Yvonne met toetje

Zoals je waarschijnlijk wel merkt ben ik nogal enthousiast over deze plek. Je proeft aan alles dat het eten vers en goed is. Ze maken geen gebruik van kleur-, geur-, en smaakstoffen en laten ook de suiker achterwege. Het eten was gewoon heerlijk en met veel aandacht bereid. Ze serveren natuurlijk iedere week andere gerechten, maar volgens mij kan het bijna niet anders dan dat het altijd lekker is. Als veganist vond ik het sowieso echt een feest om een heel menu voorgeschoteld te krijgen. Wat ik bovendien fijn vond is dat alles wat ze serveren veganistisch is, dus iedereen die daar zit eet op dat moment veganistisch. Dat vond ik zelf heel prettig, want het geeft een beetje een gevoel van verbondenheid. Maar ook als vleeseter kom je denk ik niks tekort. Ik kan me bijna niet voorstellen dat je na zo’n 3-gangen menu nog het gevoel hebt dat je toch iets van vlees/vis/zuivel hebt gemist. Tot slot was ook de bediening erg vriendelijk, ze waren oprecht geïnteresseerd in hoe we de gerechten vonden smaken.

Als ik 1 minpuntje moet benoemen is het de locatie van de treinwagon. Hoewel de trein zelf en de grote tuin die ze erbij hebben echt hartstikke leuk is, vond ik de buurt ietwat troosteloos. In de directe omgeving staan wat vervallen panden. Dat vond ik eigenlijk zonde voor zo’n inspirerend restaurant. Ik gun ze eigenlijk een hele toffe plek waar ze nog veel meer tot hun recht komen. Gelukkig maakten de trein zelf, de bediening en het eten, die ietwat mindere locatie meer dan goed. Ik kan dan ook niet anders dan zeggen: ga zelf een kijkje nemen en natuurlijk vooral lekker eten! Je vindt restaurant Gare du Nord aan de Anthoniestraat 2 in Rotterdam. Wil je meer weten? Ga naar www.restaurantgaredunord.nl.

Heb je al eens bij Gare du Nord gegeten? Dan ben ik heel nieuwsgierig of jij het ook zo’n toffe plek vond. Laat het me weten door een reactie achter te laten.

 

More about Yvonne

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *