Vegan pompoen cheesecake taartjes

oktober 14, 2016

vegan pompoen cheesecake taartjes - vegan fiësta
[Felice] Pumpkin Pie… Iets wat je rond Thanksgiving vaak voorbij hoort komen wanneer  je naar je favoriete (Amerikaanse) tv-serie kijkt. Het leek me nooit lekker. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van pompoen! Maar in taartvorm? Ik had zo mijn twijfels. Afgelopen week werd ik té nieuwsgierig en heb ik eens naar recepten gezocht om te kijken wat er nu eigenlijk allemaal in zit. Zo kwam ik bij het volgende recept en ik besloot deze taart een kans te geven. Het is geen klassieke Pompoentaart, maar Vegan Pompoen Cheesecake. Want laten we eerlijk zijn, aan een cheesecake kan weinig mis gaan!

Hoeveelheid: 12 pompoen cheesecake taartjes
Voorbereidingstijd: 30
Vriestijd:
Klaar in: 3 uur en 30 minuten

Ingrediënten

Voor de bodem
 • 190 gram pecannoten
 • 7 medjool dadels
 • snufje zout
 • eventueel een klein beetje water
Voor de vulling
 • 200 gr cashewnoten (week deze tenminste 4 uur, het liefst een nacht)
 • 120 gr pompoenpuree (volgens mij niet in de winkel te koop, maar heel makkelijk zelf te maken. Ik deed het zoals Rens Kroes.)
 • vegan pompoen cheesecake taartjes - vegan fiësta75  ml volle kokosmelk
 • 75 ml ahornsiroop
 • sap van 1 citroen
 • 2 tl kaneel
 • 1 tl gember
 • 1/4 tl nootmuskaat
 • 1/4 tl kruidnagel
 • 1/4 tl cardemom
 • snufje zout

Bereidingswijze

 1. Doe de ingrediënten voor de bodem (zonder het water) bij elkaar in een keukenmachine en maal het fijn. Het moet aan elkaar blijven plakken wanneer je het tegen elkaar aandrukt. Valt het uit elkaar doe er dan wat water bij. Niet teveel want het wordt al snel te plakkerig.
 2. Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes. Druk het goed plat, je kunt hiervoor de onderkant van een glas gebruiken. Maak een draaiende beweging om te voorkomen dat het aan het glas blijft zitten. Ik vind het zelf fijn het midden iets dieper te maken dan de zijkanten.
 3. Laat de cashewnoten goed uitlekken en maal ze daarna fijn in de keukenmachine.
 4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix goed tot het een gladde massa wordt.
 5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en strijk ze glad (of maak er juist een swirl in, wat jij wilt!)
 6. Doe de taartjes met vormpjes en al in ieder geval 3 uur in de vriezer.
 7. Je kunt ze in de vriezer bewaren (uit de vormpjes halen en in een bakje terug de vriezer in). Wanneer je zin hebt haal je de hoeveelheid taartjes die je wilt ongeveer een half uur voordat je ze serveert uit de vriezer.

vegan pompoen cheesecake taartjes - vegan fiëstaWanneer je zelf de pompoenpuree maakt heb je waarschijnlijk nog een hoop puree over. Bij ons heeft Chris de rest gebruikt om soep van te maken. Dubbel plezier dus!

De taartjes zijn heerlijk kruidig. Ze hebben wat weg van speculaas, wat niet gek is aangezien er veel kruiden inzitten die je ook in speculaaskruiden terugvindt. Ook al ben ik niet gegaan voor de klassieke Pumpkin Pie, toch begrijp ik nu wel waarom de Amerikanen dol zijn op hun pompoen-lekkernijen. Het zijn perfecte herfsttaartjes die zorgen voor een feestje van smaken in je mond!

Heb jij al eens eerder pompoentaart gehad? Ik ben namelijk best benieuwd wat Nederlanders hiervan vinden. Let me know!

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *