Vegan HotSpotTour okt 2016 – Vegan Challenge – Duurzame Week Utrecht

oktober 9, 2016

vegan hotspottour utrecht
[Felice & Yvonne] Wat een heerlijke dag om Utrecht wat beter te leren kennen en kennis te maken met Vegan HotSpots die we nog niet kennen! Alledrie hadden we veel zin in deze tour en we waren benieuwd of we nog nieuwe plekken zouden leren kennen, ook al wonen we hier. Helaas moest Chris afhaken omdat hij niet lekker was.

De Start van de Vegan HOTSPOTtour

De groep verzamelde bij het Pannenkoekenrestaurant De Oude Muntkelder. We waren met 32 man, een behoorlijke groep dus! Anne, de tourleider, vertelde hoe de dag er precies uit zou gaan zien. Daarnaast vroeg zij mensen hun hand op te steken bij vragen als ‘kom je uit Utrecht?’, ‘ben je veganist?’ en ‘doe je mee aan de Vegan Challenge?’. Hierdoor kreeg je meteen een goed beeld van de mensen in de groep. Het was erg leuk om omringd te zijn door mensen die allemaal met veganisme bezig zijn op welke manier dan ook. De pannenkoek van Yvonne was belegd met ui en champignon en die van Felice met ui, champignon en ananas. De pannenkoeken werden gebakken met sojamelk. Ze waren lekker, de hartige pannenkoek van Yvonne had wel wat meer gekruid mogen worden. We zaten hier aan grote tafels en dus was het contact maken met anderen makkelijk. Er hing een gezellige sfeer!

vegan hotspottour

Onderweg

Na het eten gingen we te voet op weg om een ronde door de stad te maken. Gedurende de tour kwamen we langs verschillende winkels zoals WAAR en People’s Avenue waar je ecologische kleding kunt kopen. Anne vertelde ook over een aantal eet- en drinkgelegenheden waar ze vegan opties hebben, zoals Kafé Begië en Meneer Smakers aan de Oudegracht. Loop je door naar de Voorstraat dan heb je meerdere interessante plekken zoals Gys en SLA om te lunchen en Sem Super Eko Markt voor een vegan softijsje.

Duurzame Week

Het is deze week Duurzame Week Utrecht. Er was in het kader van deze week ook een Duurzame Markt op het Domplein. Een markt met duurzame ondernemers uit Utrecht en omgeving. Hier stond o.a. Happy Herbi met heerlijke vegan bonbons en Lekker in een potje met allerlei fijne vegan friendly verzorgingsproducten.

duurzame markt utrecht

Afsluiten met wat lekkers

De tour eindigde bij espressobar ‘t Koffieboontje,  een klein, gezellig tentje. Aangezien we met meer dan 30 mensen waren, was het niet duidelijk of we wel met z’n allen konden zitten. Uiteindelijk bleek er toch genoeg plek voor ons te zijn en we besloten om ervoor te gaan. We bestelden allebei een Kokos Chocolade taartje. Yvonne met een verse muntthee en Felice met een Ananas Kokos Smoothie. Tip: Ze verkopen veganistische taartjes, maar deze zijn alleen niet te vinden op het menu. Ze staan ook niet tentoongesteld dus je moet echt weten dat ze er zijn om ze te kunnen bestellen! Now you know! 😉 Ze waren heerlijk.

Wij gingen met een voldaan gevoel terug naar huis. Goed gegeten, goed gedronken en een heerlijke wandeltocht gemaakt op deze heerlijke, zonnige herfstdag! De Vegan HotSpotTour is zeker een aanrader voor wie Utrecht en gelijkgestemden wat beter wil leren kennen.

vegan taart bij 't koffieboontje

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *