Sandwich met crispy tofu en pindasaus

oktober 3, 2016

sandwich met crispy tofu en pindasaus
[Yvonne] Als ik moet werken eet ik met de lunch vaak brood met hummus of wat leftovers van een avondmaaltijd, maar in het weekend heb ik meestal genoeg tijd om in de keuken wat aan te rommelen. Dan ga ik een beetje experimenteren en zet ik (meestal) iets lekkers op tafel. Er gaat natuurlijk ook wel eens wat mis, maar dit keer niet! Deze sandwich met crispy tofu en pindasaus is weer eens wat anders dan een boterham met hummus! Qua vulling kun je natuurlijk gebruik maken van de groenten die je nog hebt liggen of die je lekker(der) vindt. Ik heb gekozen voor avocado, rucola, komkommer en paprika. Samen met de tofu en de pindasaus vond ik dit zelf een zeer geslaagde combinatie!

Hoeveelheid: 1 sandwich
Klaar in: 15 minuten

INGREDIËNTEN

 • 2 sneetjes (volkoren) brood
 • Halve blok tofu
 • 4 el pindasaus
 • 1 handje rucola
 • Halve avocado
 • Plakjes komkommer
 • Halve paprika
 • 75 ml sojasaus
 • 4 el maple syrup
 • 2 tl srirachasaus en/of wat tabasco
 • Paprikapoeder
 • Knoflookpoeder
 • Zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

 1. Snijd de tofu in plakjes van ongeveer 0,5 – 1 cm. Leg de plakken op een schone handdoek en pers zoveel mogelijk vocht eruit. Dit kun je bijvoorbeeld met de onderkant van een pan doen. Probeer de tofu zo droog mogelijk te krijgen.
 2. Terwijl je de tofu laat drogen maak je de marinade. Daarvoor doe je de sojasaus, maple syrup, srirachasaus, tabasco, paprikapoeder, knoflookpoeder en flink wat zwarte peper in een kommetje. Ik doe dit altijd een beetje op gevoel dus proef even goed of je de marinade zo lekker vindt. Doe er anders nog wat van het een of het andere kruid bij en meng dit goed.tofu gemarineerd
 3. Doe de marinade in een grote schaal en leg alle plakjes tofu erin. Zorg dat ze goed bedekt worden met de marinade en laat dit geheel een aantal minuten staan (hoe langer, hoe beter). Ondertussen kun je de avocado, paprika en komkommer in plakjes snijden.
 4. Bak nu de plakken tofu totdat ze crispy worden. Hiervoor moet je ze best wel een tijdje laten bakken op medium vuur. Vergeet niet om ze af en toe te draaien.sandwich met crispy tofu
 5. Gril ondertussen de sneetjes brood in een grillpan.
 6. Bestrijk het brood met de pindasaus. Leg daarop de rucola en avocado. Leg de crispy tofu erop (zoveel als je lekker vindt) en eindig met de komkommer en paprika.

Klaar is je overheerlijke vegan sandwich!

Tip: als je wat plakken tofu over hebt (of je hebt er wat extra gemaakt), dan heb je ook alvast lekker broodbeleg voor de volgende dag. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *