Romige vegan champignonsoep

september 28, 2016

champignonsoep
[Chris] Het maken (maar vooral eten) van zelfgemaakte soep bevalt ons zo goed, dat we nog even bij dit thema blijven. Mijn all-time favoriete soep is champignonsoep. Met dit recept maak je een makkelijke, goedgevulde en heerlijk romige champignonsoep. Hoe meer champignons, hoe beter! Ik gebruik hier witte en kastanjechampignons, maar je kunt natuurlijk ook andere soorten paddenstoelen gebruiken. De soep heb ik geserveerd met een vegan kaastosti, een erg goede combinatie! De soep is lekker voor lunch, maar met wat extra aankleding zou je deze ook goed kunnen eten als avondmaaltijd.

Hoeveelheid: 1,5 liter soep
Klaar in: 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1,5 liter water
  • klontje plantaardige boter
  • 200 gram witte champignons
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 tl groentebouillon (poeder)
  • 2 handjes verse peterselie
  • 180 ml sojaroom (bijv. Al­pro Soya cui­si­ne ori­gi­nal, ong. 3/4 pakje)
  • Kruiden naar smaak: witte en/of zwarte peper, zout & nootmuskaat
  • 2 tl maïzena (om te binden)

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze met een klontje boter in een grote pan. De witte champignons snijd je in plakjes en voeg je toe om even mee te bakken. Je kunt alvast een beetje peper toevoegen voor de smaak.
  2. Kook het water en voeg dit na een paar minuten toe aan het mengsel. Voeg ook de groentebouillon toe en laat even koken.
  3. Pureer nu alles met een staafmixer (of blender/keukenmachine).champignonsoep
  4. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en doe deze in de pan.
  5. Voeg nu de soja-room toe.
  6. Neem een bosje verse peterselie, snijd deze fijn en doe het in de pan.
  7. Naar smaak voeg je nootmuskaat, zout, witte en/of zwarte peper toe.
  8. Laat nog een paar minuten zachtjes koken en klaar is je
    soep!

Heb je onze rijkgevulde currysoep of romige pompoensoep met kerrie ook al geprobeerd? Wij horen graag wat je van de recepten vindt!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

5 Comments
    1. Deze romige champignonsoep is echt heerlijk!!! Ook de pompoen (kerrie) soep is bij ons in de smaak gevallen. De vegan kaastosti past er inderdaad prima bij. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik moet wennen aan de vegan kaas. Maar de aanhouder wint want de avocado ben ik uiteindelijk ook gaan waarderen :-). Dus niet te oud voor aanpassing 🙂
      Groetjes,
      Jolanda

      1. Goed om te horen! Als de kaas gesmolten moet zijn, neem ik meestal de geraspte van Wilmersburger. Het liefst dan nog de “krachtige” variant, maar die is (nog) wat lastiger te vinden in de supermarkt. Ik moest ook wel even wennen aan de plakjes, maar die eet ik meestal in combinatie met ander beleg (hummus, komkommer… of avocado ;))
        ~ Chris

    1. Ik heb een vraagje.
      Die 2 theelepels groentebouillon. Ik neem aan dat dit niet aangemaakte bouillon is waar je maar 2 theelepels van toevoegd, toch?
      Ik heb namelijk geen poeder, maar blokjes en 2 theelepels aangemaakte bouillon lijkt me qua smaak verwaarloosbaar op 1.5 liter.
      Ik hoor graag hoe het met die bouillon zit.
      Groetjes Sylvana

      1. Hoi Sylvana,
        Het gaat hier inderdaad om 2 tl bouillonpoeder. Goed dat je het vraagt, ik heb het even toegevoegd aan het recept. Als je blokjes gebruikt weet ik de verhouding eerlijk gezegd niet, dat is dan gewoon even goed proeven denk ik 🙂 Succes met maken en eet smakelijk!
        ~Chris

        1. Hoi Chris,

          Dank je. Ik vond het al zo raar haha.
          Ik ga vandaag de soep proberen te maken, dus hopelijk kan ik de juiste verhouding ontdekken 😉

          Groetjes Sylvana

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *