Romige pompoensoep met kerrie

september 19, 2016

Pompoensoep
[Yvonne] De herfst breekt weer bijna aan. En hoewel de zomer mijn favoriete seizoen is, heeft de herfst ook zeker zijn charmes. De bladeren vallen weer van de bomen en stamppotjes, ovenschotels, soepen en warme chocolademelk (die van Alpro vind ik erg lekker ;)) worden op tafel gezet. Vandaag dan ook een gerecht om alvast in de sfeer te komen: een heerlijke, romige pompoensoep met kerrie. Deze soep heeft een hele volle smaak, is goed voor je en ziet er ook nog eens mooi herfstig uit!

Hoeveelheid: halve liter soep
Klaar in: 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • Een flinke (ronde, feloranje, biologische) pompoen
  • Klein beetje olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 0,5 el kurkuma
  • Zwarte peper
  •  1,5 groentebouillonblokjes
  • 500 ml water
  • Verse bieslook
  • Zout naar smaak
  • Optioneel: soja cuisine (room)

BEREIDINGSWIJZE

  1. Doe een klein beetje olie in een soeppan en fruit de stukjes ui een paar minuten.
  2. Voeg de knoflook, kerriepoeder, kurkuma en zwarte peper toe.
  3. Snijd de pompoen in stukken (hoeft niet superklein). Je kunt de schil eraan laten en meekoken, maar dan zou ik wel een biologische variant kiezen. Bak alles een paar minuten.
  4. Voeg de bouillonblokjes en het water toe. Laat alles nu ongeveer 20 minuten zacht koken, zodat de pompoen zacht wordt.
  5. Zodra de pompoen zacht genoeg is pureer je alles met een staafmixer tot een glad geheel.
  6. Proef of de soep goed op smaak is. Eventueel voeg je nog wat zout en peper toe, of wat van de andere kruiden.
  7. Serveer de soep met wat verse bieslook en eventueel een scheutje sojaroom.

Geniet van je pompoensoep!

Pompoensoep

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *