Bananen ijslolly met pindakaas en chocolade

september 12, 2016

Bananen ijslolly
[Yvonne] Het is nog steeds ijsjesweer! Deze nazomerdagen zijn dan ook uitermate geschikt voor deze heerlijke, gezonde bananen ijslollies met pindakaas en pure chocolade. Versier ze met pistachenootjes, kokosrasp, amandelschaafsel, stukjes fruit, of iets anders waar je blij van wordt en geniet van een lekker vegan ijsje.

Hoeveelheid: 1 bananen ijslolly
Voorbereidingstijd: 1 nacht
Klaar in: 20 minuten (exclusief voorbereiding)

INGREDIËNTEN

  • 1 banaan
  • 2 el pindakaas
  • 50 gram pure chocolade (ik gebruik 85% van Lindt)
  • Pistachenootjes of kokosrasp
  • Tapasprikkers

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de banaan in de lengte doormidden.
  2. Smeer wat pindakaas over de lengte van de banaan
  3. Leg er een prikker op.
  4. Leg de twee helften op elkaar.

bananen-voor-diepvries     bananen-na-diepvries

5. Doe dit geheel een paar uur in de vriezer (zelf heb ik ze er een nacht in laten staan).

6. Als de banaan bevroren is kun je de chocolade smelten. Doe dit au bain-marie.

7. Maak kleine stukjes van de pistachenootjes en/of zet de kokosrasp klaar.

8. Haal de banaan uit de diepvries en dompel deze onder de gesmolten chocolade. Versier het ijsje snel met de pistachenootjes of kokosrasp, want de chocolade wordt heel snel hard.

Geniet van je heerlijke, gezonde bananen ijslolly!

banaanlollies

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *