Falafel uit de oven

september 9, 2016

falafel
[Chris] Vandaag een klassieker: Falafel! Deze variant kwam ik tegen op de facebookpagina van Forks Over Knives en leek me het uitproberen zeker waard. Het recept is supersimpel, gezond en ook nog eens erg lekker! Wij hebben de falafels gegeten in een (spelt) pitabroodje met groente en zelfgemaakte knoflooksaus. Voor een pittiger smaakje kun je er wat sambal of sriracha op doen. Ik zeg niks mis met deze falafel friday 🙂

Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten
Klaar in: 60 minuten
Falafels: 23 stuks

INGREDIËNTEN

    • 2 blikken kikkererwten (totaal uitlekgewicht 480 gram)
    • 1 ui
    • 6 teentjes knoflook (of 4 als je de volgende dag moet werken…)
    • Handje verse peterselie (ik heb ook wat verse koriander gebruikt)
    • 1 el arrowroot (bindmiddel)
    • 4 tl gemalen korianderzaad
    • 2 tl gemalen komijnzaad
    • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot er een wat gladder mengsel ontstaat, maar er mag best nog een beetje structuur van de kikkererwten aanwezig zijn.
  4. Draai nu de balletjes. Ik maak ze een beetje plat, zodat ze een groter oppervlak hebben om krokant te worden.
  5. Leg de falafels op een bakplaat met bakpapier en bak deze 25 minuten.
  6. Draai de falafels voorzichtig om en bak ze nog een keer 20 minuten.
  7. Eet smakelijk!

Tip: Gooi het sap uit het blik van de kikkererwten niet weg, maar gebruik het om vegan merengue van te maken!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *