Frisse limoen “cheese”cake

september 2, 2016

Limoen cheesecake
[Felice] Deze limoen cheesecake heeft zijn kleur niet alleen te danken aan de limoen die erin zit. Hij bevat een ingrediënt dat extra toevoegt aan die groene kleur. Het speciale ingrediënt in deze taart is avocado. Je proeft deze vrucht niet terug in het eindresultaat, maar hij zorgt wel voor een heerlijke smeuïge smaak! Of het een kleur is die aanspoort om te eten mag je zelf bepalen, maar je smaakpapillen zullen je in ieder geval dankbaar zijn als je deze groene taart een kans geeft!

Hoeveelheid: 15 Stukken
Bereidingstijd: 20
Vriestijd:
Klaar in: 1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 1 cup amandelen
  • 7 dadels

Voor de vulling:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/2 cup kokosolie
  • Sap van 2 limoenen (Rasp ze eerst zodat je dit ook kunt gebruiken)
  • 1/2 cup ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • Snufje zout
  • De rasp van de limoenen

Bereidingswijze

  1. Maal de amandelen en dadels fijn in een keukenmachine.
  2. Leg bakpapier op de bodem van een springvorm (ik gebruikte een springvorm van 20 cm (8 inch).
  3. Druk het dadel- en amandelmengsel goed aan op de bodem en een beetje omhoog tegen de zijkanten.
  4. Spoel de keukenmachine om en doe er de avocado’s, kokosolie, limoensap, ahornsiroop, vanille extract en zout in. Mix dit goed.
  5. Giet het avocadomengsel over de bodem. Het helpt om de springvorm op het aanrecht te tikken zo zakt alles een beetje in en krijg je een gladdere bovenkant.
  6. Strooi de limoenrasp over het oppervlak.
  7. Dek het geheel of en zet het in de koelkast om op te stijven.
  8. Geniet!

Taart-bodem-en-laag

eind2

Het recept voor deze limoen cheesecake vond ik toen ik zocht naar een vegan, suikervrije taart. Mocht je willen zien waar het vandaan komt klik dan hier!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

2 Comments
    1. Ik heb met jouw ingredienten helaas geen dikke laag ‘groen’. 2 avocados is wel weinig toch?
      Hopelijk is het lekker..

      1. Als je hem in dezelfde afmeting springvorm doet dan zou de laag even dik moeten zijn als op de foto’s. Het is inderdaad niet een hele hoge laag. Als je dat wel wilt kun je beter een kleinere springvorm gebruiken maar zo te lezen heb je hem nu al in de vorm zitten 😉
        Wij vinden hem erg lekker. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *