Pompoencurry met pittige tofublokjes

augustus 31, 2016

pompoencurry
[Chris] Ik hou echt van curry! Kokosmelk geeft het gerecht zo’n zachte smaak en samen met de knapperige groenten is het superlekker en voedzaam. In deze variant gebruik ik pompoen als basis. De tofu is optioneel, maar deze voegt wel echt iets toe aan het gerecht vind ik. De curry zelf is kruidig, maar niet pittig. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Eet smakelijk.

Hoeveelheid: ong. 4 porties
Klaar in: 45 minuten minuten

INGREDIËNTEN

Voor de pittige tofublokjes:

  • Blok tofu naturel (375 gram)
  • Sesamolie
  • Sojasaus
  • Ahorn siroop
  • Sriracha hot sauce

Voor de pompoencurry:

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • Een pompoen
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 100 gram taugé
  • 2 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 ml kokosmelk
  • Verse koriander
  • 0,5 tl komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 2,5 tl groentebouillon
  • evt. sesamzaadjes

 

 BEREIDINGSWIJZE

Voor de pittige tofublokjes:

  1. Tofu zo goed mogelijk uit laten lekken en daarna in blokjes snijden.tofublokjes
  2. In een schaal meng je een beetje sesamolie, sojasaus, ahorn siroop en sriracha hot sauce. De hoeveelheid is lastig aan te geven. Dit moet je vooral proeven en daarna bepalen wat er nog nodig is. De sriracha is vrij pittig, dus die kun je beter goed doseren.
  3. Meng de tofublokjes met de marinade zodat alle blokjes goed geraakt zijn en laat dit een tijdje intrekken.
  4. Het kost ongeveer 10 minuten tijd om ze bruin te bakken, dus even goed timen met de rest van het gerecht!

Voor de pompoencurry:

  1. Snijd de pompoen in blokjes.
  2. Maak de knoflook fijn, fruit deze in de pan en voeg vervolgens de pompoen toe.
  3. Voeg de komijn, gemalen koriander en kurkuma toe.
  4. Ondertussen kun je de rijst alvast koken.
  5. Snijd de champignons fijn en voeg deze toe als de pompoen al een klein beetje zacht begint te worden.
  6. Snijd ondertussen de verse koriander en de tomaten.
  7. Voeg de kokosmelk en de groentebouillon toe.
  8. Als de pompoen zacht genoeg is, voeg je de tomaat en de taugé toe (beetje taugé overhouden).
  9. Serveer de rijst met de curry en de gebakken tofublokjes, maak het af met de verse koriander, een beetje taugé en wat sesamzaadjes.

Als je van een beetje pittig houdt is het ook lekker om er nog wat sriracha overheen te drizzelen!

curry

 

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

2 Comments
    1. Super lekker gerecht! De pittige tofublokjes in combinatie met de pompoencurry is verrassend lekker. Ben blij met Jullie recepten en zijn ook nog eens heerlijk. Mijn ( bejaarde) moeder geniet ook van jullie gerechten. Dus nooit te oud om open te staan voor een “andere” manier van eten.

      Groetjes,
      Jolanda

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *