Zoete aardappel uit de oven

augustus 29, 2016

[Yvonne]  Deze zoete aardappels uit de oven eet ik zelf regelmatig. Het is een hele mooie, kleurrijke en erg gezonde maaltijd, die ook nog eens leuk is om gasten voor te zetten. Zodra je de aardappels in de oven hebt staan, is het meeste werk eigenlijk al gedaan. Je zet alle ingrediënten voor de vulling op tafel en iedereen kan zijn eigen aardappel vullen. Denk aan heerlijkheden zoals zwarte bonen, mais, tomaat, guacamole, jalapeños, koriander en tortilla chips. Honger gekregen? Check snel het recept!

Hoeveelheid: 2 personen
Baktijd: 40 minuten
Klaar in: 1 uur

INGREDIËNTEN

  • 4 zoete aardappels
  • Blikje mais
  • Blikje zwarte bonen
  • 3 tomaten
  • Jalapeños
  • 1 avocado
  • Tortilla chips
  • Halve limoen
  • Verse koriander
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.Ongebakken zoete aardappel
 2. Maak de zoete aardappels goed schoon. Snijd ze in de lengte door, maar zorg dat ze niet helemaal doormidden gaan. De helften moeten aan elkaar blijven zitten. Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappel.
 3. Leg de zoete aardappels op een bakpapiertje in de oven. De aardappels gaan lekken zodra ze gaar worden, dus dan is het bakpapier wel prettig!
 4.  Terwijl de zoete aardappels in de oven zitten kun je de guacamole bereiden. Zoete aardappel gaarSnijd daarvoor de avocado in stukjes en prak deze met een vork. Voeg de klein gesneden knoflook en het sap van een halve limoen toe. Snijd een halve tomaat in kleine stukjes en meng dit erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Als je de guacamole wat pittiger wil, is het lekker om een beetje rode peper toe te voegen.
 5. Laat de mais goed uitlekken. Doe hetzelfde met de zwarte bonen en spoel deze even af met
  water.
 6. Snijd de rest van de tomaten in stukjes.Zoete aardappel vulling
 7. Snijd de koriander klein.
 8. De zoete aardappels zijn gaar zodra ze gaan lekken (er komt dan een stroperige vloeistof uit) en zodra het middelste zacht is. Je kunt dit even uitproberen door er met een vork in te prikken. Het moet echt zacht zijn.
 9. Zijn de zoete aardappels gaar? Dan kun je ze vullen met alles wat je lekker vindt. Zelf vind ik deze combinatie van ingrediënten erg lekker, maar er zijn natuurlijke ook andere variaties mogelijk!

Deze zoete aardappels serveer ik meestal met tortillachips. Je kunt de chips ook klein maken en over de aardappel strooien. Zelf heb ik genoeg aan 2 medium zoete aardappels. Ben je een grote eter? Dan zou ik er zeker nog eentje extra in de oven doen!

Heb je iets meer tijd om handen? Maak dan ook nog een lekker kaassausje voor erbij. Een recept hiervoor komt volgende week online!

Zoete-aardappel-gerecht

More about veganfiesta

Join the vegan revolution!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *