Hoeveelheid: ± 10 stukjes
Voorbereidingstijd: cashewnoten moeten 1 nacht weken
Baktijd: 4 uur
Klaar in: ± 5 uur (excl. cashewnoten weken)
Baktijd: 4 uur
Klaar in: ± 5 uur (excl. cashewnoten weken)
INGREDIËNTEN
Bodem
- ±15 dadels
- 50 gram amandelen
- ½ cup havermout
- ½ cup kokosrasp
- 1 el maple syrup
Vulling
- 1½ cup cashewnoten
- 2/3 cup bevroren frambozen
- 1/3 cup maple syrup
- 1/3 cup kokoswater
- 2 el kokosolie
- 2 el citroensap
- 1 vanillestokje
Decoratie
- Verse frambozen
- Pure chocolade (geraspt)
- Kokosrasp
BEREIDINGSWIJZE
- Laat de cashewnoten 1 nacht weken in water. Daar worden ze zacht van en dan kun je er een romige massa van maken.
- Laat de dadels 10 minuten in water weken, voordat je met de bodem aan de slag gaat.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem in een krachtige blender. Is het iets te droog? Voeg dan nog wat maple syrup of dadels toe. Is het iets te nat? Voeg dan wat havermout toe.
- Leg bakpapier in een ronde bakvorm en doe het bodemmengsel erin. Druk het krachtig aan en zorg dat je het mengsel gelijkmatig verdeelt. Zet in de vriezer terwijl je de vulling gaat maken.
- Blend de uitgelekte cashewnoten, maple syrup, kokoswater, kokosolie, citroensap en vanille tot een glad mengsel. Roer daarna de bevroren frambozen erdoor (deze gaan niet in de blender) en giet de vulling op de bodem. Zet het geheel minimaal 4 uur in de vriezer.
- Is het taartje hard geworden? Dan kun je het decoreren met wat pure chocolade, verse frambozen en kokosrasp.
- Tip: bewaar het taartje in de vriezer. Zo voorkom je dat het in de koelkast een beetje papperig wordt. Haal het taartje ongeveer een half uur voordat je het wil serveren uit de vriezer en geniet ervan!