Frambozentaartje Healthy Style

augustus 22, 2016

Punt frambozentaartje
[Yvonne] Af en toe heb ik ineens zin om iets zoets te maken. Dit frambozentaartje was het resultaat van een van deze zeldzame momenten. Het liefst maak ik dan iets dat wel ook nog redelijk gezond is. Dit taartje is op basis van cashewnoten (wie had ooit gedacht dat je taart kunt maken van cashewnoten!?). De dadels en maple syrup zorgen voor de zoete smaak. Er zijn geen geraffineerde suikers aan toegevoegd en het is volledig plantaardig. Hier mag je best een flink stuk (of 2) van eten! Een goede vriendin en mijn ouders hebben het taartje geproefd en vonden het erg lekker! Het moet wel wat uurtjes in de vriezer staan, daarom is het handig om dit ‘s ochtends te maken als je het dezelfde dag nog wilt serveren.

Hoeveelheid: ± 10 stukjes
Voorbereidingstijd: cashewnoten moeten 1 nacht weken
Baktijd: 4 uur
Klaar in: ± 5 uur (excl. cashewnoten weken)

INGREDIËNTEN

Bodem
  • ±15 dadels
  • 50 gram amandelen
  • ½ cup havermout
  • ½ cup kokosrasp
  • 1 el maple syrup
VullingFrambozentaartje
  • 1½ cup cashewnoten
  • 2/3 cup bevroren frambozen
  • 1/3 cup maple syrup
  • 1/3 cup kokoswater
  • 2 el kokosolie
  • 2 el citroensap
  • 1 vanillestokje
Decoratie
    • Verse frambozen
    • Pure chocolade (geraspt)
    • Kokosrasp

BEREIDINGSWIJZE

  1. Laat de cashewnoten 1 nacht weken in water. Daar worden ze zacht van en dan kun je er een romige massa van maken.
  2. Laat de dadels 10 minuten in water weken, voordat je met de bodem aan de slag gaat.
  3. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een krachtige blender. Is het iets te droog? Voeg dan nog wat maple syrup of dadels toe. Is het iets te nat? Voeg dan wat havermout toe.
  4. Leg bakpapier in een ronde bakvorm en doe het bodemmengsel erin. Druk het krachtig aan en zorg dat je het mengsel gelijkmatig verdeelt. Zet in de vriezer terwijl je de vulling gaat maken.
  5. Blend de uitgelekte cashewnoten, maple syrup, kokoswater, kokosolie, citroensap en vanille tot een glad mengsel. Roer daarna de bevroren frambozen erdoor (deze gaan niet in de blender) en giet de vulling op de bodem. Zet het geheel minimaal 4 uur in de vriezer.
  6. Is het taartje hard geworden? Dan kun je het decoreren met wat pure chocolade, verse frambozen en kokosrasp.
  7. Tip: bewaar het taartje in de vriezer. Zo voorkom je dat het in de koelkast een beetje papperig wordt. Haal het taartje ongeveer een half uur voordat je het wil serveren uit de vriezer en geniet ervan!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *