Homemade Knoflooksaus

augustus 17, 2016

pita knoflooksaus
[Chris] Mijn favoriete saus was vroeger Calvé Knoflooksaus. Toen ik veganist werd moest ik dus met een goed alternatief komen. En dat is gelukt! Dit recept is echt supersimpel en naar mijn mening ook nog eens een stuk lekkerder dan de sauzen uit de winkel. Na wat experimenteren is dit het basisrecept dat naar mijn mening het beste smaakt. Zelf eet ik het geregeld op een pitabroodje of bij een barbecue. Uiteraard kun je ook andere (verse) kruiden gebruiken of bijvoorbeeld wat citroensap toevoegen. Als de saus naar jouw smaak te sterk is kun je proberen om minder knoflook te gebruiken. Ik zou zeggen leef je uit en eet smakelijk!

Hoeveelheid: ongeveer 165 ml
Klaar in: 15 minuten

INGREDIËNTENingrediënten knoflooksaus

  • 7 el Alpro Mild & Creamy Naturel
  • 4 el Remia Mayolijn (100% plantaardig)
  • 4 teentjes knoflook
  • handje verse bieslook
  • peper en zout

 BEREIDINGSWIJZE

  1. Pel de knoflook en snijd deze in grove stukken.knoflooksaus
  2. Doe een klein beetje olijfolie in een pan en bak de knoflook zo’n 2 minuten op laag vuur.
  3. Voeg in een kom de Alpro yoghurt, de mayonaise en wat peper en zout bij elkaar.
  4. Voeg nu de gebakken knoflook toe en mix het geheel fijn met bijvoorbeeld een staafmixer, je wil geen grote stukken knoflook tegenkomen tijdens het eten.
  5. Snijd de bieslook fijn en roer door de saus.

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

3 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *