Oproer brouwerij in Utrecht

augustus 13, 2016

Aangenaam verrast waren we een tijdje geleden toen we hoorden dat er een vegan brouwerij met restaurant bij ons in de buurt was gevestigd. Het was al een poosje geleden dat we binnen zijn geweest, dus het begon weer behoorlijk te kriebelen. Gisteren zijn we ervoor gegaan. Wanneer je veganistisch eet heb je vast al wel van deze plek gehoord. Hier lees je meer over wat wij van Oproer vinden.

Chris bij OproerOproer is een brouwerij, brewpub en vegan restaurant ineen. Wanneer je binnenkomt voelt het dan ook niet als een doorsnee restaurant. Je kijkt uit op grote tanks waar het gele goud in wordt gebrouwen. Daarnaast heb je een bar waar je je drankjes kunt halen. Hier kun je ook meteen je bestelling voor de keuken doorgeven. Het is een heerlijk eigentijds gevoel, niet teveel poespas, gewoon goed eten, lekkere bieren en vriendelijk personeel. Ze staan voor veganistisch eten en het doel is zoveel mogelijk streekproducten te gebruiken, love it!

De brewpub bevindt zich in hetzelfde gebouw als dB’s. Een plek waar bands oefenruimtes huren. Er is ook een podium waar al vele bands hebben gerockt. Zo zagen wij daar eerder Antillectual en John Coffey. De twee toffe plekken naast elkaar maakt het dus een ideale plek voor een avondje uit.

Op het menu stonden twee voorgerechten (dit wisselt maandelijks dus het kan zijn dat er iets anders op het menu staat tegen de tijd dat je dit leest). Een derde optie is dat je een combinatie van de twee neemt. Ideaal voor wanneer je met z’n tweeën bent. Wij aten zoete aardappel loempia’s en ingelegde groenten met citroen veganaise en brood met linzen paté. Een goede start om de trek een beetje te stillen.

Ik dronk een ThijsTea, een sapje gemaakt van fruit wat anders weggegooid zou worden omdat het niet meer mooi oogt of vers genoeg is. Erg lekker! Chris begon aan de biertjes met een Saison. Het leuke is dat je een klein glaasje van het bier kunt proeven voordat je er een vol glas van bestelt, goeie zaak! Daarnaast kunnen de barmannen je helpen met kiezen, want de keuze is reuze. Chris heeft er meerdere gekozen om te proeven, favoriet van de avond was Bière de Garde.

Drie hoofdgerechten sierden het menu. Omdat we met z’n tweeën waren konden we ook twee gerechten proeven. We bestelden de Summertime Blues; een groenten lasagne, en een Hey Joe; een broodje dikke jus en gerookte seitan. Beide waren zeer smaakvol. Omdat ze zo verschillend waren was het moeilijk kiezen welk gerecht onze voorkeur had!

Het fijne aan Oproer is dat de portiegrootte precies goed is. Je krijgt geen overvolle borden, maar ook geen muizenbeetjes. Voor iemand die graag ook nagerechten proeft is dit zeker een pré. Waar je op andere plekken vaak al vol zit en je dus niet met volle overgave een dessert bestelt, heb je bij Oproer na de maaltijd nog gezonde zin in een toetje.

Na onze maaltijd zijn we nog lekker blijven zitten. Omdat je niet hutje mutje zit voelt dit als een relaxte omgeving om nog even na te tafelen. Later op de avond zou er karaoke zijn. Helaas hebben we dit niet kunnen zien. Loki (onze hond) zat ondertussen al wat uurtjes alleen thuis dus we vonden het tijd om hem te gaan vergezellen.

Oproer Brouwerij Utrecht

Zoek je een gezellige plek om lekker te kunnen eten en drinken en hoef je niet perse in het centrum van Utrecht te zitten? Of ga je bandjes kijken bij dB’s? Dan raden wij het zeker aan om een hapje te gaan eten bij Oproer! Klik hier voor de site. We horen graag over jouw ervaringen met deze brewpub.

 

More about Felice

Felice is oorspronkelijk vegan geworden uit compassie voor de dieren. Ondertussen zijn hier veel meer redenen bijgekomen zoals het milieu en de gezondheid. Ze heeft interesse in kunst, diy, natuurlijke verzorgingsproducten, diervriendelijke cosmetica en slow-fashion.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *