Fietstocht met pa: Vegan lunch to go

augustus 10, 2016

racefietsDe laatste jaren is er een nieuwe traditie ontstaan. Ergens rond Vaderdag maken m’n vader en ik een fietstocht, waarbij ik de route uitstippel en nog veel belangrijker: ik verzorg het lunchpakket voor onderweg.  M’n vader en ik houden allebei van fietsen. Voorheen was dat altijd op de mountainbike, maar dit jaar voor het eerst op de racefiets. Het gaat ons niet eens zozeer om de prestatie, maar vooral om gezellig een stukje te fietsen.

Omdat het best een speciale gelegenheid is, doe ik ieder jaar m’n best om iets lekkers te eten mee te nemen. Dit jaar zou voor het eerst een vegan lunchpakket worden, dus ik moest iets nieuws verzinnen. Nu is mijn vader niet zo moeilijk in wat hij lekker vindt, maar ik wilde ook laten zien dat je op een vegan lunch net zo hard kunt trappen als op een niet-vegan lunch. Ik moet zeggen dat ik daarbij niet heb gekeken naar het aantal calorieën die we binnen zouden krijgen of zouden verbranden, dat was meer een kwestie van gevoel.

vegan lunch to go

Wat stond er op het menu? De avond ervoor heb ik een kruidige tomatensaus bereid met vegan balletjes van Tivall. ’s Ochtends heb ik daar een wrap van gemaakt met sla, komkommer en een beetje Wilmersburger geraspte “kaas”. Veel smaak en een goeie bite, zeker een succes!

Ik had een beetje geluk dat we de dag ervoor zelf sushi hadden gemaakt. Omdat we bewust wat extra hadden gerold, gingen er twee hele sushirollen mee in de rugzak. De sushirol, gevuld met vegan kipstukjes van Vivera, avocado, komkommer, paprika en tuinkers was een waardige tweede gang.

Als tussendoortje heb ik gekozen voor een banaan en een Clif Bar. Allebei vol energie en erg lekker.

 

Hebben we ook nog gefietst? Jazeker! De tocht was in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Een mooi bosrijk gebied met een incidenteel klimmetje. Aan het einde van de rit stonden er 76 kilometers op de teller. Geen wereldprestatie, maar daar was het ook niet om te doen. Het was een gezellige, sportieve dag met lekker eten. Honger hebben we in ieder geval niet geleden! Ik vind het mooi om te merken dat m’n vader openstaat voor mijn vegan leefstijl en kan genieten van het eten dat ik hem voorschotel. Dit is zeker een traditie om erin te houden.

More about Chris

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *