Perron Plantaardig en vegan potluck in Utrecht

augustus 7, 2016

Perron Plantaardig UtrechtEen vegan potluck. Ik heb er heel wat voorbij zien komen op facebook en andere social media. Vaak vrij ver weg of op een dag dat het totaal niet uitkwam. Vandaag kwam hier verandering in. Vandaag ging ik naar mijn eerste potluck, dit was bij Perron Plantaardig vlakbij in Leidsche Rijn.

Perron 9 Berlijnplein

Perron Plantaardig vindt plaats op Perron 9 Berlijnplein. Dit is een oude gietijzeren stationsoverkapping die vanaf centraal station verplaatst is naar Leidsche Rijn. Het vormt een mooi overdekte plek voor evenementen. Ik moet zeggen dat dit het eerste event is wat ik hier heb gezien. Ik weet niet of het vaak gebruikt wordt. De plek is goed te bereiken per fiets, auto of het openbaar vervoer. Een prima locatie dus!

Potluck

Vegan Potluck Perron Plantaardig UtrechtDe potluck was erg leuk. Er stonden veel tafels met banken waardoor je lekker kan zitten. We (Chris en ik) kwamen wat later aan, de potluck was al in volle gang. Op de tafels was al veel lekkers te vinden. Er was een ruime keuze aan hartige en zoete snacks en gerechten. Onze bijdrage viel in de categorie zoetigheden. Helaas heb ik geen foto gemaakt van onze Chocolate Chip Cookie Dough Balls. Ik moest ze vlot maken deze ochtend en heb er niet aan gedacht tot we daar waren en toen waren de meeste al op! We hebben gesmikkeld van bloemkool in tahini en koreaander saus met rijst (erg lekker!), zwarte bonen brownies, cake, kaneelbroodjes, bietensalade, cake met rabarber en snickerscheesecake. Alles was erg lekker. Het is superleuk om te zien wat andere mensen meebrengen!

Infomarkt

Veganistsch ijs bij Perron Plantaardig UtrechtNaast de potluck waren er kraampjes van o.a. Nederlandse Vereniging voor VeganismeCharly all is Fair en Shopzuiver.
Bij deze laatste ben ik tot mijn grote genoegen geslaagd voor een waterproof mascara! Ik was het merk BWC (beauty without cruelty) al tegengekomen op internet en de dames van Shopzuiver hadden deze bij zich op dit festival. De mascara was er zelfs in het bruin! De hoop op het vinden van een diervriendelijke, vegan, waterproof, BRUINE mascara had ik al wel een beetje opgegeven, maar dat was dus niet nodig! Ik zal snel laten weten of en hoe hij bevalt. (lees hier over mijn zoektocht naar diervriendelijke cosmetica)

Er was live muziek en er hing een prettige sfeer. We zijn niet heel lang gebleven, Chris is de afgelopen dagen ziek geweest en dit waren weer de eerste stappen buiten huis. We hebben ons uitje afgesloten met een lekker veganistisch ijsje. Een bolletje limoen en een bolletje Ferrero Rocher met een toef slagroom en een wafel. Superlekker! Het was een geslaagde middag en ik hoop dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt!

More about Felice

Felice is oorspronkelijk vegan geworden uit compassie voor de dieren. Ondertussen zijn hier veel meer redenen bijgekomen zoals het milieu en de gezondheid. Ze heeft interesse in kunst, diy, natuurlijke verzorgingsproducten, diervriendelijke cosmetica en slow-fashion.

3 Comments
      1. Jaaa, ik zou hem graag nu al willen proberen maar ik wil eigenlijk eerst mijn oude opmaken voordat ik deze open. Geduld is een schone zaak, toch? 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *