Homemade Vegan Barbecuesaus

augustus 3, 2016

[Chris] Bij een barbecue hoort natuurlijk barbecuesaus. Zelf had ik nog nooit barbecuesaus gemaakt en ik wist eigenlijk ook niet wat er in moest. Na wat zoeken kwam ik uit bij een recept op de website van Uit Pauline’s Keuken. Ik heb het recept iets aangepast, zodat de saus veganistisch is. Het is niet moeilijk om te maken, maar wel superlekker!

Uiteraard kun je variëren met de ingrediënten en de hoeveelheden. Als je een goede tip hebt om het nóg lekkerder te maken, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

barbecuesaus

Hoeveelheid: ongeveer 200 ml
Voorbereidingstijd: 5
Kooktijd: 30 min
Klaar in: 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 100 ml water
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1 el mosterd
  • 2 el azijn
  • 2 el ahornsiroop
  • 8 el ketchup
  • 1,5 el sojasaus
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • Peper en zout

barbecuesaus ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui fijn.
  2. Doe de ui samen met het water, de azijn, het citroensap, de mosterd, de ahornsiroop en een beetje peper en zout in een pannetje en breng het aan de kook.
  3. Laat het een klein half uurtje zachtjes koken.
  4. Voeg nu de ketchup, de sojasaus en de paprikapoeder toe.
  5. Laat het nog heel even koken en zet dan het vuur uit.
  6. Als de saus is afgekoeld kun je deze het beste in de koelkast bewaren.

 

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *