Zomerse salade met gegrilde groenten

augustus 1, 2016

Zomerse salade

Op warme dagen eet ik het liefst lichte, frisse salades. Deze salade met gegrilde groenten en een limoen-dille dressing voldoet daar prima aan!

Door Yvonne

Hoeveelheid: voor 1 persoon
Klaar in: 15

INGREDIËNTEN

  • Ongeveer 10 groene asperges
  • Halve courgette
  • Ongeveer 6 radijsjes
  • 3 handjes rucola
  • 1 handje alfalfa
  • 2 bosuitjes
  • 1 takje verse dille
  • Halve limoen
  • Zout & peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

      1. Snijd de asperges doormidden en gril ze in een grillpan.
      2. Snijd de courgette in dunne plakjes (eventueel met een dunschiller) en gril ze.
      3. Snijd de bosuitjes in kleine ringen.
      4. Snijd de radijsjes in 4 stukken.
      5. Pak een grote saladekom en leg de rucola erin.
      6. Pers het limoensap eroverheen en bestrooi met de dille. Meng goed.
      7. Leg de gegrilde groenten, radijsjes, alfalfa en bosuitjes op de rucola en maak af met wat zout en peper.
      8. Je kunt eventueel nog wat pistachenootjes of pijnboompitjes toevoegen voor wat extra hartigheid.

Salade met gegrilde groenten  salade-bijgerecht

Zo simpel kan het zijn! Heb je nog salade over? Dan kun je deze in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Zo heb je een gezonde lunch voor morgen!

More about veganfiesta

Vegan Fiësta is een samenwerking tussen drie dierenvrienden. Wij willen laten zien dat leven zonder het gebruik van dierlijke producten fijn, lekker en makkelijk is! Join our vegan fiësta!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *